Verkkouutiset

Tiede- ja kulttuuriministeri Petri Honkonen ja opetusministeri Li Andersson tiedotustilaisuudessa. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

Koronan vaikutusten korjaamiseen 120 miljoonaa euroa

Opetusministerin mukaan lasten ja nuorten osaamisvajetta korjataan vielä pitkään.

Hallitus esittää lisätalousarviossa yhteensä 120 miljoonan euron lisämäärärahaa lapsiin ja nuoriin kohdistuvien koronaviruspandemian rajoitustoimien vaikutusten korjaamiseksi.

Opetusministeri Li Anderssonin (vas.) mukaan koronakriisin ja sen aikana syntyneen osaamisvajeen vaikutuksia korjataan vielä vuosien ajan.

– Meillä ei yksinkertaisesti ole varaa olla korjaamatta pandemian aiheuttamaa oppimisvajetta ja hyvinvointivajetta, Andersson totesi tiedotustilaisuudessa.

120 miljoonan euron määrärahasta osoitetaan 58 miljoonaa euroa esi- ja perusopetukseen, 26 miljoonaa euroa ammatilliseen koulutukseen ja 17 miljoonaa euroa lukiokoulutukseen.

– Näillä varoilla voidaan palkata erityisopettajia, resurssiopettajia sekä koulunkäynnin ohjaajia varmistamaan, että koronan aiheuttamat negatiiviset vaikutukset saadaan korjattua ja jokainen oppilas saa tarvitsemansa tuen, Andersson kertoi.

Lisäksi lasten ja nuorten mielenterveyspalveluiden saatavuuden parantamiseen ehdotetaan viiden miljoonan euron määrärahaa.

Tiede- ja kulttuuriministeri Petri Honkosen (kesk.) mukaan lapsista ja nuorista huolehtiminen on ollut hallituksen arvovalinta.

– Koronan jälkeen ei voi liikaa alleviivata yhdessä tekemisen merkitystä, hän sanoi.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS