Verkkouutiset

Ylilääkäri kehottaa oireisia pysymään kotona. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Koronan sairastaneilla lapsilla jopa kaksinkertainen riski sydänsairauksiin

Tutkimuksessa tutkittiin lähes 800000 amerikkalaislapsen terveystietoja.

Koronaan sairastuneilla lapsilla ja teineillä on suurempi riski veritulppiin, sydänongelmiin, munuaisten vajaatoimintaan ja tyypin yksi diabetekseen, Fortune kertoo.

Tieto perustuu Yhdysvaltain terveysviranomaisten torstaina julkaisemaan raporttiin.

Yhdysvaltain tautien torjunta- ja ehkäisykeskusten tutkijat tutkivat lähes 800 000 yhdysvaltalaisen 0–17-vuotiaan lapsen sähköisiä terveystietoja, joilla oli koronavirustartunta vuosina 2020–2022, ja vertasivat niitä lähes 2,5 miljoonan lapsen terveystietoihin, joilla ei ollut diagnosoitu koronavirustartuntaa samana ajanjaksona.

He havaitsivat, että nuoret, joilla oli diagnosoitu koronatartunta, kokivat noin kaksi kertaa todennäköisemmin veritulpan keuhkoissa  ja lähes kaksi kertaa todennäköisemmin sydänlihastulehduksen.

Heillä oli myös noin 1,3 kertaa todennäköisemmin munuaisten vajaatoiminta sekä tyypin 1 diabetes, autoimmuunisairaus, joka tuhoaa haiman kyvyn tuottaa insuliinia tutkimuksen mukaan.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)