Verkkouutiset

Jälkiselkeytysallashalli Blominmäen jätevedenpuhdistamolla Espoossa 16. marraskuuta 2022. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Koronan määrä Suomen jätevesissä nyt koko epidemian ajan huipussa

Viruksen määrä jätevesissä on voimakkaassa kasvussa.

Turun seudun jätevesistä mitatun koronaviruksen määrä on noussut syksyn ennätyslukemiin. Myös koko maan tilastossa virusmäärä on noussut syksyn korkeimmalle tasolle.

Viruksen määrä jätevesissä on ollut voimakkaassa kasvussa sitten syyskuun alun, jolloin viruksen määrä jätevesissä oli syksyn alimmissa lukemissa.

Asia ilmenee Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) jätevesiseurannasta.

Koronaviruksen kasvaneeseen määrään jätevesissä kiinnittää Twitterissä huomiota myös Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) diagnostiikkajohtaja Lasse Lehtonen, joka on jakanut asiaa käsittelevän Turun Sanomien uutisen.

THL uudisti koronaviruksen jätevesiseurannan analyysimenetelmäänsä marraskuussa. Jätevesiseurannan tulokset on raportoitu uudella menetelmällä takautuvasti kesäkuun lopusta alkaen, joten kesäkuun jälkeiset lukemat eivät ole vertailukelpoisia aiemmin mitattuihin lukemiin.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)