Verkkouutiset

Matkustajia bussipysäkillä Pasilassa Helsingissä. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

Koronan ilmaantuvuus kääntyi nousuun, myös vakavia tapauksia enemmän

Sairaalahoidossa on yhteensä noin 750 koronatartunnan saanutta potilasta.

Koronaviruksen ilmaantuvuus ja tautitaakka ovat kääntyneet syksyn myötä noususuuntaan Suomessa ja monissa EU–maissa, kertoo sosiaali- ja terveysministeriö.

Ministeriön mukaan sairaalahoidon lisääntyminen painottuu erityisesti perusterveydenhuollon vuodeosastoille. Sairaalahoitoa vaativat koronapotilaat ovat ministeriön mukaan yhä vanhempia ja huonokuntoisempia ihmisiä.

Toissapäiväisten lukujen mukaan korona liittyy 749 potilaan sairaalahoitoon. Heistä 340 on sairaalahoidossa nimenomaan koronan takia ja 289 on tullut hoitoon muun syyn takia. 120 potilaan osalta asiasta ei ole tarkkaa tietoa.

– Kuormitus on valitettavasti noussut. Kun tartuntojen ilmaantuvuus lisääntyy, myös vakavia tapauksia on enemmän, osastopäällikkö Taneli Puumalainen sanoi ministeriön katsauksessa.

Ministeriön mukaan koronaviruksen vakavan taudin riskiryhmään kuuluvia pyritään syksyn aikana suojaamaan uusilla annoksilla korona rokotetta, jotka pyritään antamaan yhdessä influenssarokotusten kanssa.

Vakavan taudin riskissä olevien keskuudessa leviäviä epidemioita esimerkiksi hoivakodeissa selvitetään ja torjutaan aktiivisesti.

Sosiaali- ja terveysministeriön mukaan rokotukset suojaavat erittäin hyvin vakavammilta taudin muodoilta, mutta ne eivät estä tartuntoja tehokkaasti väestötasolla.

– Tartuntariskiä voi pienentää hyvillä hygieniakäytännöillä ja pysymällä kotona, mikäli saa akuutin hengitystieinfektion oireita, ministeriö opastaa.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS