Verkkouutiset

Sairaalaan käytävä Yhdysvalloissa. / NewYork-Presbyterian Queens

Korona leviää vauhdilla, sairaalat ruuhkautumassa USA:ssa

Useat eri infektiotaudit ovat vieneet ihmisiä sairaalahoitoon myös Euroopassa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Koronaviruksen aiheuttama sairaalahoidon tarve on noussut Yhdysvalloissa korkeimmalle tasolleen kolmeen kuukauteen. Noin 35 000 potilaan arvioidaan olevan hoidossa viruksen vuoksi.

Luvut ovat linjassa asiantuntijoiden aiempien ennusteiden kanssa. Washington Post -lehden mukaan sairaalat ovat täyttyneet kuumeisista ja yskivistä potilaista, joilla monilla on influenssa- tai rs-virustartunta.

Useiden osavaltioiden terveysviranomaiset ovat esittäneet huolensa terveydenhoitojärjestelmän kovasta kuormituksesta. Tartuntamäärien arvioidaan lisääntyneen viime viikkojen lomakauteen liittyneen matkailun seurauksena.

Rs-viruksen ja influenssan aiheuttamat potilasmäärät ovat tällä hetkellä koronavirusta suurempia, mutta uuden korona-aallon ennakoidaan vahvistuvan viikon tai kahden kuluessa. Euroopan tilanne on monilta osin samankaltainen.

Koronaviruksen aiheuttamat kuolemantapaukset tulevat todennäköisesti jäämään aiempia vuosia vähäisemmiksi rokotteiden, aiempien infektioiden ja uusien hoitokeinojen seurauksena.

Columbian yliopiston epidemiologi Jeffrey Shaman ennustaa epidemia-aallon saavuttavan huippunsa joulukuun lopulla tai tammikuun alussa. Hänen mukaansa on mahdollista, että aallon vaikutukset jäävät aiempaa lievemmiksi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)