Verkkouutiset

Nuoria viettämässä aikaa. LEHTIKUVA / TIMO AALTO

”Nykypäivän maailma ei sovellu lapsen mielelle”

Marko Kilven mukaan lasten ja nuorten väkivaltaista käytöstä tulisi tutkia nopeasti ja kattavasti.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen poliisitaustainen kansanedustaja Marko Kilpi on huolissaan lasten ja nuorten tilanteesta. Hän korostaa riittäviä toimenpiteitä lasten pahoinvoinnin ja alle 15-vuotiaiden väkivaltaisen käytöksen helpottamiseksi.

– Suurimmalla osalla lapsia ja nuoria menee hyvin, mutta heillä, joilla menee huonosti, menee entistä huonommin, Kilpi kirjoittaa Savon Sanomissa julkaistussa mielipidekirjoituksessa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Kansanedustajan mukaan muutos on dramaattisempaa kuin koskaan.

Kilven mukaan merkillepantavinta on alle 15-vuotiaiden tekemät rikokset ja väkivaltainen käyttäytyminen. Vakavien rikosten kasvu on käytännössä pystysuoraa.

Lastensuojelun piiriin tulee Kilven mukaan entistä haastavampia tapauksia.

– Esimerkiksi kodin ulkopuoliseen sijoitukseen tulee asiakkaita, jotka toimivat ja reagoivat erittäin vaarallisesti ja heiltä saattaa puuttua olennaisia elämisen perusrakenteita, Kilpi kertoo.

Kilpi korostaa tutkimustyötä asiaan liittyen. Hänen mukaansa on välttämätöntä, että syyt alle 15-vuotiaiden rajulle väkivaltaiselle käytökselle tutkitaan nopeasti ja kattavasti, jotta siihen voidaan kohdistaa riittävän toimivia toimenpiteitä.

– On selvää, ettei tälle kehitykselle ole olemassa yhtä selvää syytä, Kilpi kirjoittaa.

– Vaikuttaa kuitenkin siltä, että nykypäivän maailma ja sen meno ei sovellu lapsen herkälle mielelle, hän jatkaa.

Hallitusohjelmaan on kirjattu toimenpiteitä ongelmaan puuttumiseksi. Esimerkiksi lasten ja nuorten terapiatakuulla ja lastensuojelulain kokonaisuudistuksella pyritään vastaamaan tilanteeseen.

– Käytännössä lapset tarvitsevat tasapainoiseen kasvuun edelleenkin hyvin yksinkertaisia asioista – rajoja ja rakkautta, Kilpi toteaa.

– Kun ne puuttuvat, ongelmat alkavat, hän jatkaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)