Verkkouutiset

Kokoomuksen puoluetoimiston kyltti Ostrobotnian rakennuksessa Helsingissä. LEHTIKUVA/JUSSI NUKARI

Kokoomus nimesi neljä ehdokasta lisää eurovaaleihin

Uusia ehdokkaita ovat Sakari Pääkkö, Maria Rautanen, Max Schulman ja Sauli Seittenranta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen puoluehallitus on nimennyt torstaina järjestetyssä kokouksessaan neljä ehdokasta lisää kesäkuun europarlamenttivaaleihin. Ehdokkaat ovat Sakari Pääkkö, Maria Rautanen, Max Schulman ja Sauli Seittenranta.

Uusien ehdokkaiden myötä kokoomuksen ehdokkaiden määrä nousee kahdeksaantoista. Yhteensä puolue nimeää maksimimäärän eli 20 ehdokasta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Sakari Pääkkö on kuopiolainen kaupungin- ja aluevaltuutettu. Hän työskentelee kokoomuksen eduskuntaryhmän kansliassa talouspoliittisena asiantuntijana. Pääkkö on valtiotieteiden kandidaatti ja terveystaloustieteen maisteriopiskelija.

Hän on toiminut kokoomuksen Savo-Karjalan piirin puheenjohtajana ja on Pohjois-Savon maakuntahallituksen 2. varapuheenjohtaja. Pääkkö on ollut kahdesti ehdolla eduskuntavaaleissa.

Maria Rautanen on sähkötekniikan diplomi-insinööri, ja hän työskentelee ydinvoimateollisuudessa järjestelmäasiantuntijatehtävissä. Hänellä on myös oma mobiilialan yritys.

Rautanen on kotoisin Laitilasta, mutta hän on asunut viimeiset 20 vuotta Porissa. Hän on Porin kaupungin varavaltuutettu ja ollut ehdolla myös eduskuntavaaleissa.

Max Schulman on MTK:n vilja-asiamies ja hän on tehnyt pitkän uran maatalouden parissa. Schulman on verkkottunut niin Brysselissä kuin Suomen viljantuottajienkin keskuudessa.

Töittensä ohella Schulman pyörittää Lohjalla vanhaa perhetilaansa, Iso-Teutarin kartanoa. Schulman on toiminut muun muassa useiden maatalousjärjestöjen neuvottelukunnissa ja erilaisissa EU-liitännäisissä elimissä.

Turkulainen Sauli Seittenranta on lääkäri ja kunta- ja aluevaltuutettu. Seittenrannalla on aiempaa kokemusta ylioppilaskuntapolitiikasta, kokoomusnuorista ja kuntapolitiikasta. Eurovaaleissa Seittenranta tuo osaamista kokoomuksen listalle erityisesti terveyspolitiikkaan ja esimerkiksi EU:n lääkeomavaraisuuden ja TKI-toiminnan kehittämiseen.

Kokoomuksen aiemmin nimetyt ehdokkaat ovat Ted Apter, Mika Kasonen, Ville Kaunisto, Susanna Kisner, Maria Miala, Sirpa Pietikäinen, Susanne Päivärinta, Henriina Rantala, Markku Rentto, Aura Salla, Janne Sankelo, Pekka Toveri, Jocka Träskbäck ja Henna Virkkunen.

Suomessa vaalien äänestyspäivä on sunnuntai 9.6. ja ennakkoäänestys 29.5.–4.6.. Vaaleissa valitaan yhteensä 720 euroedustajaa, joista Suomesta 15.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)