Verkkouutiset

Koronnousu hyödyttää pankkien talletusasiakkaita. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

KL: Näin koronnousu hyödyttää kotitalouksia

Suomalaisten määräaikaistalletusten keskikorko oli loppuvuodesta korkeampi kuin muualla euroalueella.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Korkojen nousu on hyödyttävät nyt kotitalouksia, jotka ovat laittaneet varojaan erilaisille talletustileille, kertoo Kauppalehti. Uudet luvut selviävät Suomen Pankin tiedotteesta.

Korkojen nousun myötä suomalaiset ovat siirtäneet rahojaan korekampikorkoisille talletustileille. Etekin määräaikaistalleusten ja sijoitustalletusten keskikorko on noussut nopeasti.

Kotitalouksien talletuskannan keskikorko oli vuoden 2023 lopussa 1,18%, kun loppuvuodesta 2022 se oli 0,21%. Korkojen noustua myös ero talletustilien koroissa on kasvanut.

Korkohuippu nähtiin viime marraskuussa. Uusien määräaikaistalletusten keskikorko on noussut yhtäjaksoisesti heinäkuusta 2022 saakka aina marraskuuhun 2023. Joulukuussa laskua tuli hieman, ja korko asettui 3,42 prosenttiin.

Silti suomalaisten määräaikaistalletusten keskikorko oli joulukuussakin korkeampi kuin muualla euroalueella keskimäärin. Euroalueen uusien määräaikaistalletussopimusten keskikorko oli viime joulukuussa 3,29%.

Huomattavaa on toisaalta se, että suomalaisten kotitalouksien talletuskanta tippui yli 3 miljardia euroa vuonna 2023.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)