Verkkouutiset

Asuntolainan korkoa vaihtamalla voi säästää satoja euroja vuodessa. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

KL: Näin asuntovelallinen voi säästää satoja euroja vuodessa

Korkojen odotetaan laskevan, sillä taloustilanne on heikentynyt ja inflaatio on tullut alas.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Asuntolainan koron vaihtaminen 12 kuukauden euroborista kolmen kuukauden euriboriin voi säästää satoja euroja vuodessa, uutisoi KauppalehtiEuroopan keskuspankin odotetaan laskevan euriboria pian ja ensimmäisenä hyödyn saavat ne, joiden asuntolaina on sidottu lyhyen aikavälin korkoihin.

Tällä hetkellä 12 kuukauden euribor on vielä edullisempi. Koron vaihtamisen kustannuksia kannattaa laskea etukäteen. Toisaalta myös korkojen nousu näkyy ensimmäisenä lyhyen koron asuntolainassa, mikäli korot lähtisivät nousuun.

– Omassa laskelmassa on hyvä ottaa huomioon vaihtokustannus, ainakin jos on koko ajan venkslaamassa. Toki se riippuu myös lainasummasta, arvioi Nordean ekonomisti Juho Kostiainen Kauppalehdelle.

Vaikka EKP:n tarkat suunnitelmat korkojen laskemisesta eivät ole vielä selvillä, vaikuttaa korkohuippu olevan takanapäin. SPankin päästrategi Lippo Suominen uskoo korkojen lähtevän laskuun keväällä.

– Nyt näyttää siltä, että 12 kuukauden euribor -porukalle alkaa tulla hyviä uutisia helmikuun jälkeen. Korko on matalampi kuin edellisessä korontarkistuksessa vuosi sitten, jos ennusteet pysyvät tällä tasolla, sanoo Suominen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)