Verkkouutiset

Pohjoiskorealaisia virkamiehiä propagandanäytöksessä tammikuussa. / KCNA VIA KNS / AFP / LEHTIKUVA / STR

Kim Jong-un uhoaa sodalla – etelän joukot valmiudessa

Osa asiantuntijoista varoittaa Pohjois-Korean valmistautuvan sotatoimiin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pohjois-Korean diktaattori Kim Jong-un on koventanut viimeisen vuoden aikana retoriikkaansa Etelä-Koreaa vastaan.

Hän sanoi työväenpuolueen istunnossa joulukuussa, että Korean niemimaan rauhanomainen yhdistyminen ei olisi enää mahdollista. Diktaattorin mukaan Etelä-Korea aiotaan listata perustuslaissa maan ykkösviholliseksi.

– Meidän on saatava liikkeelle kaikki fyysinen voima, myös ydinaseet, jotta voimme kiihdyttää valmisteluita suurta tavoitetta varten eli Etelä-Korean koko alueen saattamista kontrolliimme, Kim Jong-un sanoi työväenpuolueen poliitikoille.

Pohjois-Korea on viime aikoina tiivistänyt välejään Kiinaan ja Venäjään, jonka sotatoimia se on tukenut tykistöammuksilla ja ohjuksilla.

Kim Jong-un ilmoitti lopettavansa kolme virastoa, joiden tehtävänä on ollut yhteistyö Etelä-Korean kanssa. Osa analyytikoista on pitänyt retoriikkaa Pohjois-Korealle tyypillisenä uhitteluna ja bluffina. Toiset ovat varoittaneet linjan muuttuneen merkittävästi, mikä voi viitata todellisiin sotavalmisteluihin.

– Etelä-Korean nimittäminen ykkösviholliseksi on taktiikka, jonka avulla Kim Jong-un yrittää lietsoa pelkoa lähialueella ja levottomuutta eteläkorealaisissa, East-West Center -ajatuspajan tutkija Jean Lee sanoo Wall Street Journal -lehdelle.

Etelä-Korea on nostanut asevoimiensa valmiutta ja hankkinut sille viime vuosina lisää modernia kalustoa. Yhdysvaltain ja Etelä-Korean joukot olisivat sotatilanteessa selvästi ylivoimaisia.

– Jos Pohjois-Korea provosoi meitä, niin tulemme rankaisemaan heitä monta kertaa kovemmin, Etelä-Korean presidentti Yoon Suk Yeol sanoi hallituksen kokouksen yhteydessä tiistaina.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)