Verkkouutiset

Keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko eduskunnassa. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Keskusta lupaa korottaa lapsilisää 200 eurolla vuodessa

Annika Saarikon mukaan työ on hyvinvointiyhteiskunnan paras pelastaja.

Keskustan puheenjohtajan, valtiovarainministeri Annika Saarikon mukaan puolue sitoutuu laittamaan valtiontalouden kuntoon kahden seuraavan vaalikauden aikana.

– Laitamme talouden kuntoon oikeudenmukaisesti, parhaan kykymme mukaan. Päätökset on tehtävä jokainen suomalainen ja koko kansa mielessä. Kenenkään elämältä, ei nuoren eikä vanhan, ei saa leikata pohjaa pois, Saarikko sanoi keskustan vaalikampanjan avauksessa.

– Korostan vielä erikseen, että talous ei koskaan ole keskustalle päämäärä. Talous on vain ja ainoastaan väline, mutta toki tuiki tärkeä sellainen. Hyvinvointiyhteiskunta pitää pelastaa ja sen paras pelastaja on työ.

Puheenjohtaja Saarikon mukaan jokaisen työikäisen ja työkykyisen on tehtävä työtä.

– Kaiken pohjana on yrittäjyys ja yritteliäisyys. Yksinpuurtaja, pienen porukan työllistäjä, suurten unelmien toteuttaja. Heidän varassa Suomi nousee ja kasvaa. Heidän verotustaan me emme kiristä.

Keskusta lupaa korottaa lapsilisää 200 eurolla vuodessa. Lisäksi peruskoulussa on puolueen mukaan “palattava perusasioihin”.

– Viime vuonna syntyi vähemmän lapsia kuin 150 vuoteen. Lapsia ja nuoria on maassamme nyt niin vähän, ettei yhtäkään ole varaa syrjäyttää toivottomuuteen.

– Tunnistamme myös perheiden erilaisuuden. Yhdenkään lapsen ei pidä joutua selittelemään perhettään. Jokainen perhe on arvokas, Saarikko sanoi.

 

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS