Moni suomalainen käyttää samaa juustohöylää erityyppisten juustojen leikkaamiseen. Tämä tyyli on kuitenkin väärä, kertoo Ilta-Sanomat.
Monelle saattaa tulla yllätyksenä, että eri juustohöylät on suunniteltu eri juustotyypeille. Perinteinen, kolmiosainen juustohöylä sopii parhaiten koville ja puolikoville juustoille, kuten emmentalille ja goudalle.
Sen sijaan pehmeille juustoille, kuten edamille ja port salut -juustoille suositellaan lyhyempää ja tylppäpäistä höylää, joka ei tartu juustoon yhtä herkästi.
– Tällaisissa malleissa terä ei tartu juustoon yhtä herkästi ja höyläys on hallitumpaa. Pehmeä juusto voi helposti repeytyä, joten höylän muotoilu auttaa hallitsemaan leikkuujälkeä, muun muassa juustohöyliä valmistavan Fiskarsin keittiötyövälineiden tuotepäällikkö Milo Martikainen kertoo IS:lle.
Joissakin juustohöylissä on myös pienet piikit, joiden avulla juustoviipaleen saa nostettua ilman, että siihen tarvitsee koskea käsillä.





