Juustohöylä kannattaa valita juustotyypin mukaan. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Käytätkö juustohöylää väärin? IS: Harva tietää eron

Keittiövälineestä löytyy piilevä ominaisuus.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Moni suomalainen käyttää samaa juustohöylää erityyppisten juustojen leikkaamiseen. Tämä tyyli on kuitenkin väärä, kertoo Ilta-Sanomat.

Monelle saattaa tulla yllätyksenä, että eri juustohöylät on suunniteltu eri juustotyypeille. Perinteinen, kolmiosainen juustohöylä sopii parhaiten koville ja puolikoville juustoille, kuten emmentalille ja goudalle.

Sen sijaan pehmeille juustoille, kuten edamille ja port salut -juustoille suositellaan lyhyempää ja tylppäpäistä höylää, joka ei tartu juustoon yhtä herkästi.

– Tällaisissa malleissa terä ei tartu juustoon yhtä herkästi ja höyläys on hallitumpaa. Pehmeä juusto voi helposti repeytyä, joten höylän muotoilu auttaa hallitsemaan leikkuujälkeä, muun muassa juustohöyliä valmistavan Fiskarsin keittiötyövälineiden tuotepäällikkö Milo Martikainen kertoo IS:lle.

Joissakin juustohöylissä on myös pienet piikit, joiden avulla juustoviipaleen saa nostettua ilman, että siihen tarvitsee koskea käsillä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)