Verkkouutiset

Turun kaupunki on antanut työntekijöilleen ohjeet asiakirjojen hallinnasta. PIXABAY

Kaupunki myönsi riskit tietoturvassaan

Selonteon mukaan uusia haavoittuvuuksia syntyy jatkuvasti.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Turun kaupungilla on tietoturvariskejä, kaupungin strategia- ja kehittämisjohtaja Rami Savila ja IT-palvelujohtaja Joni Ilmanen katsovat Turun kaupunginhallitukselle laatimassaan selonteossa.

– Tietoturvahaavoittuvuuksien yhä nopeampi hyväksikäyttö ja tekoälyn lisääntyminen aiheuttavat lisääntyneitä riskejä Turun kaupungin tietoturvalle, selonteossa todetaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Savilan ja Ilmarisen mukaan kaupunki tunnistaa olemassa olevia tietoturvariskejä ja niiden hallitsemiseksi kaupungilla on useita toimenpiteitä, joilla tietoturvaa ylläpidetään ja parannetaan.

Tietoturvan varmistamiseksi kaupungilla on ympäri vuorokauden toimiva tietoturvan valvontapalvelu. Lisäksi kaupungin työasemien ja palvelinympäristöjen tietoturvaa ylläpidetään aktiivisesti kyberturvapalvelulla.

Selonteon mukaan riskeille on laadittu toimintasuunnitelmat ja niille tehdään toimenpiteitä uhkien vähentämiseksi.

– Uusia haavoittuvuuksia syntyy jatkuvasti ja tarvittaessa ne korjataan heti kun niihin on saatavilla korjaukset. Tilannekuvaa ja uhkatietoa seuraa sekä yhteistyökumppanit että kaupungin oma henkilöstö, Savila ja Ilmanen vakuuttavat.

Turun kaupunki on antanut työntekijöilleen ohjeet asiakirjojen hallinnasta. Niissä määritellään, miten ja minne asiakirjat tallennetaan ja mitkä ovat niiden säilytysajat. Joillakin toimialoilla on tarkemmat ohjeet. Esimerkiksi kasvatuksen ja opetuksen asiakastietoja ei selonteon mukaan tallenneta erillisinä asiakaskirjatiedostoina verkkolevyasemille.

Asiasta kertoi ensin Turun Sanomat.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)