Verkkouutiset

Keskuskauppakamarin toimisto Helsingissä. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Kauppakamarin mukaan hyvä tuottavuuskehitys on palkansaajan etu

Juho Romakkaniemen mukaan SAK:n liittojen lakkosuunnitelmat ovat erittäin haitallisia yrityksille ja koko Suomelle.

Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Juho Romakkaniemi pitää palkansaajaliittojen suunnittelemia työtaistelutoimia lyhytnäköisinä ja jopa palkansaajien etujen vastaisina.

– On lyhytnäköistä tuijottaa jakopolitiikan hengessä kuka saa ja keneltä otetaan, kun pitäisi miettiä miten suomalaista järjestelmää muutetaan siten, että työllistymisen ja työllistämisen kannusteet paranisivat kaikille. Että työmarkkinat toimisivat joustavasti, verotus olisi kannustavaa ja työnteko aina kannattavaa niin työtä tekeville kuin työmarkkinoiden ulkopuolella oleville, Romakkaniemi toteaa tiedotteessa.

Hän huomauttaa tuottavuuskehityksen olleen Suomessa olematonta jo toista vuosikymmentä.

– Hallitusohjelman työmarkkinauudistuksilla tähdätään lähellä nollaa olleen tuottavuuskehityksen vauhdittamiseen. On historiallinen tosiasia, että palkkakehitys on aina seurannut tuottavuuskehitystä ja suomalaisten palkansaajien ansioiden kehitys on jäänyt muita kilpailijamaita heikommaksi, sillä tuottavuuskehityksemme on ollut käytännössä pysähtynyt. Palkat nousevat kestävästi vain paremmalla tuottavuudella.

Romakkaniemen mukaan SAK:n liittojen lakkosuunnitelmat ovat erittäin haitallisia yrityksille ja koko Suomelle, eikä niillä lopulta ajeta edes palkansaajien etua.

– Vastustaessaan tuottavuutta konkreettisesti parantavia uudistuksia palkansaajaliike vastustaa palkansaajien palkkojen kehitystä. Onkin syytä kysyä, ollaanko tässä edes palkansaajien puolella, hän pohtii.

LUE MYÖS:
Ay-liitto varoittaa mielenilmauksista

 

 

Uusimmat
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)