Verkkouutiset

Venäjän korkeimman oikeuden tuomari Oleg Nefjodov luki päätöstä "kansainvälisen LGBT-liikkeen" kieltämisestä äärijärjestönä Moskovassa 30. marraskuuta. LEHTIKUVA / AFP, AFP / LEHTIKUVA / NATALIA KOLESNIKOVA

Kasvot vasten lattiaa, poliisi iski vähemmistöbaareihin Moskovassa

Ratsiat tehtiin heti, kun Venäjä oli julistanut seksuaalivähemmistöliikkeen äärijärjestöksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjän korkein oikeus julisti ”kansainvälisen sosiaalisen LGBT-liikkeen” äärijärjestöksi 30. marraskuuta. Heti seuraavana yönä poliisi teki ratsian Venäjän homoklubeille ja -saunoihin, kertoo RFE/RL.

Lisäksi ratsattiin seksuaalivähemmistöyhteisön järjestämät juhlat, joihin osallistui 300 henkeä. Ratsioiden verukkeena käytettiin huumeiden etsimistä. Poliisi tutki ja kuvasi juhliin osallistuneiden henkilöpaperit ennen kuin päästi ihmiset menemään.

Ratsioiden kohteena oli ainakin kaksi moskovalaisyökerhoa, baari ja homosauna. Vaikka huumeita ei löydetty, pakotettiin silminnäkijäkertomusten mukaan kaikki saunassa olleet makaamaan kasvot vasten lattiaa.

Pietarin suurin homoklubi Tsentralnaja Station (”Päärautatieasema”) suljettiin kokonaan.

– Vuokraisäntämme kieltäytyi uuden lain takia enää vuokraamasta tilaa meille. Me pahoittelemme, emme ole enää toiminnassa, ilmoitti klubi vKontakte-yhteisöpalvelusivullaan.

Tällä hetkellä on epäselvää, mitä uusia laki tarkoittaa, koska mitään ”sosiaalista LGBT-liikettä” ei ole rekisteröity Venäjällä.

Yhteisöpalvelu X:ssä venäläistoimittaja Dmitri Kolezev on jakanut videon yhdestä näistä ratsioista.

– Ennen kuin edes muste oli ehtinyt kuivua korkeimman oikeuden päätöksestä, aloitti poliisi Moskovan homoklubien ratsiat. Toki ylipäätään on yllättävää, että vielä vuoden 2023 lopulla Moskovassa oli homoklubeja, jotka toimivat varsin avoimesti (toki ilman julkisivun sateenkaarilippuja, mutta silti). Nyt kuitenkin uusi todellisuus pyyhkii vanhan, kirjoittaa Kolezev saatesanoiksi.

 

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)