Verkkouutiset

Kerrostaloasuntoja Tampereella lokakuussa. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Karu kuva asuntokaupasta, syöksy jatkui tammikuussa

Piristymistä ei alkuvuoden tilastossa näy.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Asuntokaupan alavire jatkui taas tammikuussa loppuvuoden piikin jälkeen, kertoo Nordean ekonomisti Juha Kostiainen. Hän on jakanut X:ssä tilastokuvan, joka näyttää kauppamäärien rajun pudotuksen.

Loppuvuonna asuntokauppaa piristi ensiasunnon ostajien tulo markkinoille, sillä ensiasunnon ostajien vapautus varainsiirtoverosta päättyi tämän vuoden alkuun. Vastaavasti samalla varainsiirtoveroprosentteja alennettiin sekä kiinteistöjen että asunto-osakkeiden osalta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Uudisasuntojen kauppa ei ole päässyt toipumaan lainkaan, vaan lukumääräisesti kaupat ovat vajonneet Kostiaisen jakaman graafin mukaan noin sadan kappalemäärän kohdalle Suomessa.

Asuntomarkkinoille on usealla taholla on ennustettu pysyvämpää käännettä parempaan etenkin vilkkaamman joulukuun jälkeen.

– ”Nousu on käynnistynyt, pohjat on takana” -ennustajat voi vielä graafin perusteella ylpeillä taidoillaan, jos helmikuu on yhtä vilkas ja hyvä kuin tammikuu, kommentoi asiaa sarkastisesti asuntosijoittaja Harri Huru.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)