Verkkouutiset

Maanviljelijä leikkaa traktorilla apilapeltoa Tuusulassa. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Kansanedustajan mukaan ruoantuottajien asemaa tulee vahvistaa

Milla Lahdenperän mukaan sukupolvenvaihdoksia tulee helpottaa kohdennetuilla ratkaisuilla.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustaja Milla Lahdenperän (kok.) mukaan maatalouspolitiikan tulisi tukea nykyistä paremmin aktiivista ruuantuotannon tulevaisuutta.

– Maatilojen sukupolvenvaihdoksia on tapahtunut viime vuosina huolestuttavan vähän. Suomalaisen ruuantuotannon tulevaisuus perustuu nuoriin tekijöihin, joten maatalousalan houkuttelevuutta pitää määrätietoisesti vahvistaa, Lahdenperä sanoo tiedotteessa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Maatalouden kannattavuus on Lahdenperän mukaan heikentynyt. Kustannuskriisi, heikko sato ja tuotantopanosten hintojen nousu ovat hänen mukaansa vaikuttaneet tilanteeseen.

– Vakavin huoli liittyy maatalouden heikkoon kannattavuuskehitykseen. Tulevaisuuden yrittäjät tarvitsevat näkymän ja luottamusta maatalouden kannattavuuteen myös tulevaisuudessa, Lahdenperä sanoo.

Hänen mukaansa tärkeä keino parantaa kannattavuutta on vahvistaa ruoantuottajien asemaa osana elintarvikeketjua.

–Hallitus vahvistaa elintarvikemarkkinavaltuutetun tiedonsaantioikeuksia uudella lailla. Lisäksi on tärkeää turvata valvonnan resurssit myös jatkossa, jotta markkina toimisi tuottajien kannalta reilusti, hän sanoo.

Lahdenperän mukaan sukupolvenvaihdoksia tulee helpottaa kohdennetuilla ratkaisuilla.

– Investointi- ja aloitustuilla voidaan kannustaa nuoria viljelijöitä maatalouden pariin, mikä helpottaa myös uusia sukupolvien siirtymää alalle. Myös perintöveroa olisi hyvä tarkastella kriittisesti sukupolvenvaihdosten helpottamiseksi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)