Verkkouutiset

Sähköpotkulautailija ajamassa myöhään illalla Helsingissä. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

Kansanedustaja vaatii promillerajaa sähköpotkulautailuun

Kokoomuksen Sari Sarkomaan mukaan onnettomuudet tulevat kalliiksi yhteiskunnalle.

Kokoomuksen kansanedustaja ja Helsingin kaupunginvaltuutettu Sari Sarkomaa vaatii hallitukselta ripeästi esitystä promillerajan säätämisestä sähköpotkulautojen kuljettajille.

– On täysin järjenvastaista, ettei sähköpotkulaudan käyttöä päihtyneenä ole kielletty, eikä käytölle ole asetettu promillerajaa.

– Poliisilla ei ole edes oikeutta puhalluttaa epäiltyjä ilman jo aiheutunutta vaaraa tai tapaturmaa, Sarkomaa toteaa tiedotteessa.

Yliopistollisten sairaaloiden tutkimukset sähköpotkulaudoilla tapahtuneista onnettomuuksista antavat kansanedustajan mukaan vahvan tuen kiireellisille lakimuutoksille.

Esimerkiksi Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) alueella päivystyksiin tulleista loukkaantuneista sähköpotkulautailijoista reilu puolet oli päihtyneitä.

Loukkaantuneista vajaalla puolella on keskivaikeita tai tätä vakavampia vammoja ja vain kolme prosenttia heistä käytti kypärää.

– Sähköpotkulautaonnettomuudet tulevat inhimillisesti ja yhteiskunnallisesti erittäin kalliiksi ja kuormittavat kohtuuttomasti jo äärirajoilla toimivaa terveydenhuoltoa. Tilanne on kestämätön, Sarkomaa toteaa.

Kansanedustaja Sari Sarkomaa on jättänyt asiasta hallitukselle kirjallisen kysymyksen.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS