Verkkouutiset

RKP:n kansanedustaja ei pidä poliittisia lakkoja järkevinä. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

RKP:n kansanedustajan mukaan poliittiset lakot aiheuttavat viattomille vahinkoa

Anders Norrback tukee poliittisten lakkojen rajoittamista ajallisesti.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

RKP:n närpiöläinen kansanedustaja Anders Norrback ruotii poliittisia lakkoja Ilkka-Pohjalaisen kolumnissaan. Alkuvuodesta on koettu jo useita työtaistelutoimia, ja Norrback kertoo huomanneensa julkisessa keskustelussa olevan ajoittain hankalaa erottaa erityyppisiä lakkoja toisistaan. Työntekijöiden ja työnantajien välisissä neuvotteluissa lakko-oikeus on Norrbackin mukaan ”välttämätön”, eikä Petteri Orpon (kok.) hallitus ole tätä lakko-oikeutta rajoittamassa.

Tukityötaistelujen osalta hallitus on muuttamassa lainsäädäntöä, Norrback toteaa.

– Jatkossa laillisia tukityötaisteluita ovat ne, jotka ovat kohtuullisia suhteessa tavoitteisiin ja joiden vaikutukset kohdistuvat vain työriidan osapuoliin, hän kirjoittaa.

Poliittisia lakkoja ei Norrbackin mukaan ”voida pitää järkevinä”.  Poliittisilla lakoilla ei pyritä vaikuttamaan työehtosopimuksiin, vaan osoittamaan mieltä esimerkiksi hallitusta ja sen politiikkaa vastaan. Norrbackin mukaan poliittisten lakkojen kärsijöinä ovat esimerkiksi viattomat yritykset.

– Ymmärrän täysin, että kaikki eivät ole nykyisen hallituksen kanssa samaa mieltä, ja kunnioitan kritiikkiä, joka kohdistuu nykyisen hallituksen politiikkaan. Mutta se, että ryhmä yhteiskunnassamme yrittää lakkoilemalla aiheuttaa mahdollisimman paljon vahinkoa yhteiskunnalle ja tätä kautta vaikuttaa demokraattisesti valitun eduskunnan päätöksiin, ei ole hyväksyttävissä minun maailmassani, kansanedustaja kirjoittaa.

– Pahimmat vaikutukset kohdistuvat elinkeinoelämäämme ja viattomiin yrityksiimme.

Norrback kertoo tukevansa poliittisten lakkojen rajoittamista ajallisesti.

– Menetelmän käyttäminen, jonka ainoana tarkoituksena on aiheuttaa yhteiskunnalle ja viattomille mahdollisimman suurta taloudellista vahinkoa, ei ole hyväksyttävää.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)