Verkkouutiset

Ihmisiä kuuntelemassa eduskuntavaaliehdokkaita Narinkkatorilla Helsingissä 19. maaliskuuta 2023. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Kansanedustaja kertoo: Sanoin, että ensin ota askel taaksepäin ja rauhoitu

Pia Kauma kehottaa vaaliehdokkaita pitämään nykyilmapiirissä aina jonkun mukanaan turvana.

Kokoomuksen kansanedustaja Pia Kauma kertoo olevansa tyytyväinen, että hänen kollegansa Ben Zyskowiczin kimppuun lauantaina Helsingin Itäkeskuksessa käynyt mies saatiin nopeasti kiinni.

Mies oli metrolaiturilla uhannut työntää Zyskowiczin metron alle.

– Jo pelkkä ajatus, että täysin tuntematon ihminen haluaisi heittää kansanedustajaehdokkaan metron alle on todella kauhistuttava. Ehdokkaalla kannattaa tässä ilmapiirissä olla aina joku tukija mukana ja turvana, Pia Kauma twiittaa.

– Vihamielisyys ei ole aina suunniteltua, vaan voi nousta pintaan keskustelun aikana tai aivan yllättäen, hän huomauttaa.

– Siinä on ehdokkaan mukana olijankin oltava koko ajan valppaana eikä katse saa harhautua muualle. Ehdokkaisiin kohdistuva aggressio näkyy myös tienvarsimainosten tuhoamisessa.

Pia Kauma sanoo tavanneensa viime viikkojen aikana satoja ihmisiä kaduilla kampanjoidessaan.

– Aina on niitä, jotka pyrkivät melkein iholle tai niin lähelle, että olo voi olla todella tukala. Eilen sanoin yhdelle henkilölle, että ihan ensimmäiseksi ota askel taaksepäin ja rauhoitu. Sitten vasta voimme keskustella, Kauma kirjoittaa Twitterissä.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS