Verkkouutiset

Kalle Jokinen: Keskustelin Hjallis Harkimon kanssa – kiistää irtautumisen puolueesta

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja pitää liikkeelle laitettujen huhujen motiiveja hämärinä.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kalle Jokinen kertoo keskustelleensa Hjallis Harkimon kanssa keskiviikkona iltapäivällä. Käydyn keskustelun perusteella Harkimo ei ole irtautumassa kokoomuksesta eikä tavoittele soten vastaista isompaa koalitiota.

– Kävin Hjalliksen kanssa keskustelun ja hän sanoi, että näissä huhuissa (irtautumassa kokoomuksesta, kaatamassa sotea) ei ole mitään perää. Tämä oli selvä viesti häneltä, Jokinen sanoo Verkkouutisille.

Mediassa uutisoitiin laajasti keskiviikkona, että Hjallis Harkimo ja monet tunnetut muut nimet olisivat perustamassa markkinaliberaalia puoluetta. Torstaina aamuun mennessä monet spekulaatioissa esillä olleet vaikuttajat ovat todenneet, etteivät ole puoluetta perustamassa eivätkä tiedä hankkeesta mitään. Mikael Jungnerin mukaan uutta puoluetta ei kannata perustaa, mutta uusille ajatuksille on tarvetta.

Jokisen mukaan kokoomuksen eduskuntaryhmä on vakaassa tilassa. Hän uskoo, että kokoomusta halutaan nyt vain korventaa. Hän ei kuitenkaan halua osoitella ketään, mutta kehottaa harjoittamaan lähdekritiikkiä.

– Pyrkisin kyllä selvittämään, mistä tällaiset huhut tulevat ja mitä niillä ajetaan, Jokinen pohdiskelee.

Huhuille on antanut pontta Harkimon erittäin kriittiset blogit, joissa hän on arvostellut poliittista järjestelmää ja kokoomuksen puoluejohtoa. Hänen mukaansa päätökset tehdään pienessä piirissä.

Kokoomuksen eduskuntaryhmässä on puolestaan ihmetelty, ettei Harkimo ole kokouksissa paikalla eikä osallistu keskusteluun silloin, kun siihen on mahdollisuus – eduskuntaryhmässä eikä istuntosalissa. Ryhmässä tulkitaan, että Harkimo tekee politiikkaa mieluummin vain julkisuuden kautta.

Uusimmat
MAINOS