Verkkouutiset

Hiljainen Vuosaaren satama Helsingissä maaliskuussa. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Kaikkien on EK:n mukaan keskityttävä talouden parantamiseen – ”Tärkeää, ettei SAK jatka poliittisia lakkoja”

SAK:n hallitus kokoontui. Puheenjohtaja Jarkko Elorannan mukaan työtaistelutoimista ei tehty päätöstä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies pitää tärkeänä, etteivät SAK:n liitot jatka enää poliittisia lakkoja, vaan katse on tulevaisuudessa.

– Suomen taloudessa riittää paljon kurottavaa, joten nyt kaikkien on keskityttävä talouden ja työllisyyden parantamiseen, Häkämies toteaa tiedotteessa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Työmarkkinoilla on edessä tärkeitä ratkottavia asioita, kuten ns. vientimallin toteuttaminen palkkakierroksille ja  paikallisen sopimisen edistäminen sekä eläkkeitä koskevat neuvottelut.

– Tässä työssä tarvitaan kaikkia työmarkkinaosapuolia, Häkämies sanoo.

SAK tiedotti hetki sitten, ettei se tänään tehnyt päätöksiä työtaistelutoimista. SAK:n hallitus keskusteli ajankohtaisesta työmarkkinatilanteesta sekä kehysriihen päätöksistä.

– Keskeytimme lakot kymmenen päivää sitten, jotta pääsemme keskustelemaan Orpon-Purran hallituksen kanssa sen suunnittelemista työelämäheikennyksistä. Keskustelut ovat käynnissä ja kesken. Tänään ei tehty päätöksiä poliittisista lakoista puoleen taikka toiseen, SAK:n hallituksen puheenjohtaja Jarkko Eloranta sanoo tiedotteessa.

Elorannan mukaan työministeri Arto Satosen (kok.) kanssa on keskusteltu erityisesti paikallisesta sopimisesta sekä edellytyksistä neuvotella vientivetoisesta työmarkkinamallista.

– Näkemykset ovat vielä kaukana toisistaan, mutta keskusteluja on käyty ihan hyvässä hengessä.

Elorannan mukaan syksyn tulevaan tes-kierrokseen kasautuu kovia paineita.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)