Verkkouutiset

Ukrainan panssarivaunu harjoituksessa. / AFP / LEHTIKUVA / ANATOLII STEPANOV

”Kaaosta ja huutoa” – sotilaat kertovat taisteluista Ukrainan itäosissa

Rintamalla taistelu on jotain aivan muuta kuin voisi kuvitella.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sotilaat kertovat kuukausia kestäneistä taisteluista Ukrainan itäosissa Radio Free Europelle/Radio Libertylle.

– Kun kohtaat sodan ensimmäistä kertaa, ajattelet sen nopeasti uudelleen, rintamalla oleva entinen pappi kertoo.

– Kuvittelet sen (sodankäynnin) yhdellä tavalla, mutta se näyttää todellisuudessa täysin erilaiselta. Taisteluoperaatioissa ei ole mitään kaunista. Se on kaaosta, huutoja ja räjähdyksiä, hän jatkaa.

Viime aikoina taisteluita on käyty etenkin Bahmutin pohjois- ja eteläpuolella Itä-Ukrainassa, missä puolustajan joukot ovat saaneet vallattua takaisin venäläisten miehittämiä alueita.

RFE/RL:n haastattelemien sotilaiden mukaan miehitettyjen alueiden takaisinvaltaus ei ollut helppoa.

– Se ei ollut helppoa, ja välillä halusimme luovuttaa. Pahinta on katsoa, kun kaverini haavoittuvat rintamalla. Meidän täytyi jatkuvasti perääntyä, ryhmittyä uudelleen, kerätä haavoittuneet rintamalta ja valmistautua uuteen hyökkäykseen, toinen rintamalla ollut kertoo.

Vaikka alueita on saatu vallattua Venäjältä takaisin, hyökkääjä yrittää edelleen saada niitä haltuunsa uusilla hyökkäyksillä.

Ukrainan vastahyökkäyksen etenemisestä huolimatta hyökkääjien karkottaminen maasta voi viedä odotettua kauemmin. Näin arvioi esimerkiksi Yhdysvaltain armeijan kenraali Mark Milley.

– Kaikkien yli 200 000 venäläisen sotilaan poistaminen Venäjän miehittämiltä Ukrainan alueilta vie huomattavan kauan. Se on erittäin korkea rima, ja sen saavuttaminen tulee viemään kauan, Milley sanoi RFE/RL:n mukaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)