Verkkouutiset

Venäjän tykistö tulitti eteneviä ukrainalaisjoukkoja Verboven länsipuolella. / moklasen / X

Käänne rintamalla: Panssariajoneuvot vyöryvät murtuneen linjan läpi

Ukrainan 82. maahanlaskuprikaati on edennyt rintaman eteläosissa.

Ukrainan joukkojen kerrotaan laajentaneen läpimurtokohtaa Venäjän puolustuslinjassa rintaman eteläosassa Zaporizzjan alueella.

Vastahyökkäys on edennyt viime viikkoina erityisesti Robotynen ja Verboven kylien välisellä vyöhykkeellä. Sen itäisellä laidalla sijaitsevan Verboven lähelle valmisteltujen puolustuslinjojen väitettiin murtuneen jo elo–syyskuun vaihteessa.

Tuolloin kyseessä oli pääasiassa kevyen jalkaväen tiedusteluhyökkäyksestä. Venäjä vastasi tilanteeseen siirtämällä alueelle uusia vahvistuksia, kuten eliittijoukkoina pidettyjä VDV-maahanlaskuyksiköitä.

Tuoreen lennokkivideon perusteella Ukrainan 82. maahanlaskuprikaati olisi etenemässä alueella Marder-rynnäkköpanssarivaunujen sekä Stryker- ja MaxxPro MRAP -panssariajoneuvojen tuella.

FPRI-ajatuspajan vanhempi tutkija Rob Lee kertoo pitävänsä tietoa merkittävänä. Hän huomauttaa viestipalvelu X:ssä, että Ukrainan joukot toteuttivat viikkojen ajan pienempiä rynnäköitä, joissa panssariajoneuvot toivat etulinjaan sotilaita ennen siirtymistä kauemmas. Hyökkäyksiä tehdään nyt suuremmilla panssarimuodostelmilla kohti Verbovea.

Ukrainalainen upseeri sanoo Wall Street Journal -lehdelle joukkojen ohittaneen panssarikaivannot ja betoniset esteet kylän lähellä. Panssariajoneuvot pystyvät nyt etenemään vapaasti.

Venäläisjoukot ovat pommittaneet eteneviä Ukrainan yksiköitä kiivaasti tykistöllä ja käynnistäneet omia paikallisia vastahyökkäyksiään. Ukrainan hyökkäyskärjen kerrotaan kärsineen kovia tappioita.

– Pääsemme läpi ja tuhoamme heidät. Mutta millä hinnalla, upseeri sanoo WSJ:lle.

Rintamatilanne Robotynen ja Verboven välisellä alueella. Venäjän hallitsema alue merkitty punaisella. / deepstatemap.live

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)