Verkkouutiset

Vartiuksen rajavartioasema Kuhmossa. LEHTIKUVA / HANNU HUTTU

Kaakkois-Suomen itärajaa suljettu – perjantaina 220 turvapaikanhakijaa

Päätös rajanylityspaikkojen sulkemisesta tehtiin torstaina.

Hallitus päätti torstaina sulkea Vaalimaan, Nuijamaan, Imatran ja Niiralan raja-asemat. Sulku astuu voimaan 18. marraskuuta kello 00.00. Minkäänlainen ylitys ei ole tämän jälkeen ollut mahdollista Kaakkois-Suomen rajanylityspaikoilla.

Rajanylityspaikkojen sulkemisessa käytetään fyysisiä esteitä ja estelaitteita. Rajan ylittämiseen tulee käyttää itärajalla avoinna olevia rajanylityspaikkoja.

Viimeisenä päivänä ennen kyseisten raja-asemien sulkua Kaakkois-Suomen rajan ylityspaikoille tuli 163 turvapaikanhakijaa. Kaikkiaan tulijoita oli perjantaina itärajan rajanylityspaikoille yhteensä 220.

Lauantaina kello 00.00-8.00 välillä ei yhtään. Laittomat maahantulot on kyetty estämään.

Eversti Matti Pitkäniitty Rajavartiolaitoksen esikunnasta kertoi perjantaina, että viranomaiset varautuvat myös siihen tilanteeseen, jollainen on nähty esimerkiksi Puolassa, että rajan yli yritetään rynnäköidä isolla joukolla ja tulla väkisin. Silloin kuvaan astuu Pitkäniityn mukaan joukkojen hallinta -toiminta, jossa rynnäköijiä vastassa ollaan viranomaisvoimin.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta , ,
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)