Verkkouutiset

Junallikennettä Helsingissä. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Junaliikenne pysähtyy maanantaista alkaen

Työehtosopimusasioissa on edelleen erimielisyyksiä.

VR ilmoittaa tiedotteessaan, että veturinkuljettajien lakko pysäyttää junaliikenteen maanantaista 20.3. alkaen. Lakko on voimassa toistaiseksi.

Kaikki VR:n kauko- ja lähijunat ovat lakon ajalta peruttu. Lakko koskee myös lähes kaikkia tavarajunia.

Lakon on määrä alkaa sunnuntain ja maanantain välisenä yönä heti puolen yön jälkeen. Sunnuntai-illan aikana lähteneet matkustaja- ja tavarajunat ajetaan normaalisti määränpäihinsä. Lakon alkamisyönä kulkevat yöjunat ajetaan myös normaalisti.

Rautatiealan Unioni (RAU) ei ole päässyt sopuun työehtosopimusneuvotteluissa työantajajärjestö Palta ry:n kanssa. RAU on rautatiealan työntekijöiden ammattiliitto.

Neuvottelut jatkuvat Palvelualojen työnantajat Palta ry:n ja RAU:n välillä myös lakon aikana. Toivomme, että sopu löytyisi pian. Olemme todella pahoillamme siitä, millaisia hankaluuksia lakko aiheuttaa asiakkaillemme, kertoo henkilöstöjohtaja Laura Ansaharju tiedotteessa.

Asiakkaat saavat rahat takaisin lakon ajalle ostetuista junalipuista. VR palauttaa kertalippujen hinnan automaattisesti asiakkaille noin viikon kuluessa. Vaihtoehtoisesti lippujen muuttaminen toiseen ajankohtaan onnistuu ilman muutosmaksua. Mikäli junalippu on ostettu paperisena ilman kirjautumista, hyvityksen voi hakea VR:n verkkosivuilta.

Sarjalippujen paikanvarauksen hyvitetään ja kauko- ja lähiliikenteen kausilippujen voimassaoloaikaa pidennetään automaattisesti.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)