Verkkouutiset

Venäläissotilaita rautatieaseman ulkopuolella Vladimirin alueella. / Telegram

Juna-asemalle hylätyt sotilaat valittavat: Palkkoja ei maksettu

Liikekannallepanon ongelmat vaikuttavat jatkuvan edelleen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Liikekannallepanossa pakkovärvätyt venäläissotilaat ovat julkaisseet viimeisen vuoden aikana sosiaalisessa mediassa lukuisia videoita, joissa on valitettu varustepulasta, heikosta johtamisesta ja muista epäkohdista.

Tuoreessa julkaisussa Pohjois-Kaukasian Stavropolista kotoisin olevat miehet valittavat joutuneensa matkustamaan Länsi-Venäjälle omilla rahoillaan. Heidän mukaansa viranomaiset eivät maksaneet palkkoja, vaan hylkäsivät heidät rautatieasemalle ”kuin ääliöt”.

Telegramissa julkaistulla videolla sotilaat istuvat ja makoilevat kadulla. Yksi miehistä sanoo kyseessä olevan Kovrovin juna-asema Vladimirin alueella.

– Kukaan ei halua ottaa meitä takaisin. He sanoivat, että maksatte liput omasta pussistanne. Joten ihmiset nukkuvat. En tiedä, mitä asialle pitäisi tehdä, sotilas sanoo.

Hän sanoo toivovansa, että videon julkaisu vauhdittaisi heidän palkanmaksuaan.

Sotahistorioitsija ja kirjailija Chris Owen huomauttaa X:ssä, että vastaavia videovetoomuksia julkaistiin varsinkin liikekannallepanon alkuvaiheessa. Tuolloin uusia sotilaita eli ”mobikkeja” jätettiin usein odottamaan jatkokuljetuksia pelloille ilman ruokaa tai suojaa.

Julkaisujen katsotaan osoittavan, että Venäjän liikekannallepanon ongelmia ei ole saatu täysin ratkaistua vuoden aikana.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)