Verkkouutiset

Juhana Vartiaisen mukaan Suomen ongelma on "kestämätön julkinen hyvinvointilupaus". LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Juhana Vartiainen: Tiedostavatko kaikki, miten vasemmalla SDP on?

Kokoomusedustajan mukaan muissa Pohjoismaissakin säädettyjen asioiden ehdottamista pidetään täällä oikeistolaisena.

Helsingin pormestariksi nousevan kansanedustaja Juhana Vartiaisen mukaan Suomi on verrattain vasemmalla poliittisesti, kun puolueita verrataan muihin Euroopan maihin ja Skandinaviaan.

Hän on jakanut päivityksensä yhteyteen kansanedustajan, kokoomuksen varapuheenjohtajan Elina Valtosen Uudelle Suomelle antaman haastattelun. Haastattelussa Valtonen kertoo, että kokee olevansa ”melkein kuin saksalainen demari”.

– Koen eurooppalaisittain, että olen melkein kuin saksalainen demari politiikkani kanssa. Olemme kaikki jonkinasteisia demareita. Kyse on vain siitä, miten pystymme rahoittamaan hyvinvointivaltion ja miten se olisi mahdollisimman kannustava ja oikeudenmukainen, Valtonen sanoo US:n julkaisemassa uutisessa, joka on lyhennelmä kesällä 2020 tehdystä haastattelusta.

Vartiainen on Valtosen kanssa samoilla linjoilla.

– Ja minä ”melkein ruotsalainen demari”, Vartiainen kommentoi silmää vinkkavan hymiön kera.

– Mahtavatko kaikki tiedostaa, miten vasemmalla Suomi (ja sdp) ovat suhteessa Saksaan&pohjoismaihin? Pohjoismaissa & Saksassa on meitä selvästi vapaammat työmarkkinat ja velvoittavampi sosiaaliturva. Ja siksi vahvempi talous ja julkistalous!, Vartiainen sanoo.

Pormestariksi nousevan Vartiaisen mukaan Suomen ongelma verrattuna muihin maihin on ”kestämätön julkinen hyvinvointilupaus”.

– Enhän minä muuten tästä mesoisi. Tulee näkymään heikkenevänä palvelutasona ja yltyvänä velkaantumisena, Vartiainen toteaa.

– Minuakin pidetään tosi oikeistolaisena, kun ehdotan asioita, jotka tekisivät Suomesta suunnilleen keskimääräisen pohjoismaan.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS