Verkkouutiset

Kansanedustaja Juhana Vartiainen. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Juhana Vartiainen: Olen todella pettynyt toimintaasi, Maria Ohisalo

Kansanedustaja epäilee, ettei sisäministeri voi olla tosissaan.

Kokoomuksen kansanedustaja, tuleva Helsingin pormestari Juhana Vartiainen hämmästelee sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.) näkemystä rahapelisääntelystä.

– Maria Ohisalo, olen todella pettynyt toimintaasi. Kaiken sen jälkeen, mitä olemme viime vuosina oppineet peliriippuvuudesta sekä pelitappioiden vaikutuksista ihmisten elämään, köyhyyteen ja hyvinvoinnin jakautumiseen – et voi olla tosissasi, Juhana Vartiainen kirjoittaa Twitterissä.

Sisäministeriö on antanut asetuksen, jolla Veikkauksen netissä pelattavien nopearytmisten rahapelien vuorokausikohtainen enimmäistappioraja säilyy pysyvästi 500 eurossa. Kuukausikohtainen enimmäistappioraja on 2[nbsp]000 euroa.

Rahapelilainsäädännöstä vastaava sisäministeri Maria Ohisalo kertoo, että alennettu enimmäistappioraja on ollut käytössä vuoden. Hänen mielestään tappiorajoitukset ovat hyvä keino ennaltaehkäistä rahapelihaittoja.

– Tappiorajan laskemisella torjutaan peliongelmien lisäksi ylivelkaantumista ja toimeentulo-ongelmia. On hyvä, että päivittäistä tappiorajaa lasketaan, Ohisalo kirjoittaa Twitterissä.

Ekonomisti Juha Itkosen mukaan kuukausikohtainen 2[nbsp]000 euron enimmäistappioraja tarkoittaa, että noin 45 prosenttia suomalaisista voi hävitä kaikki käytettävissä olevat rahatulonsa Veikkauksen nettipeleissä.

– Lisää voi toki hävitä Veikkauksen pelissä, joissa tappiorajaa ei ole, Juha Itkonen huomauttaa.

Toinen Twitter-keskustelija Jussi Ikkelä laskee, että jotta voi hävitä 2[nbsp]000 euroa kuukaudessa 800 euron vuokran, 600 euron kauppalaskun ja 300 euron muiden kulujen jälkeen, täytyy henkilön ansaita noin 5[nbsp]800 euroa kuukaudessa, kun veroihin menee noin 36 prosenttia.

– Muuten menee vipin puolelle, Jussi Ikkelä toteaa.

LUE MYÖS:

Maria Ohisalo vastaa Juhana Vartiaiselle: Nyt on tekopyhää

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS