Verkkouutiset

Venäjään liittymiseen kehoittavia propagandajulisteita sekä fasistisesta Ukrainasta varoittava juliste Sevastopolissa Krimin niemimaalla Ukrainassa sunnuntaina 16. maaliskuuta 2014. LEHTIKUVA/MARKKU ULANDER

”Jonain päivänä historioitsijat selvittävät, kuinka monta ihmistä Venäjän terrori tappoi”

Ukrainan presidentin mukaan Krimistä alkaneen sodan on päätyttävä sen vapauttamiseen.

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi totesi myöhään tiistai-iltana, että Krim on osa Ukrainaa, ja ettei Ukraina koskaan jätä sitä taakseen.

– Krimistä alkaneen Venäjän sodan on päätyttävä sen vapauttamiseen, presidentti sanoi Ukrinformin mukaan.

– Tämä Venäjän sota Ukrainaa ja koko vapaata Eurooppaa vastaan alkoi Krimistä ja sen täytyy päättyä Krimiin – sen vapauttamiseen, presidentti totesi.

Zelenskyin mukaan Krimin aiheeseen kiinnitetään nyt paljon huomiota, mikä on oikein.

– Koska Krim on ukrainalainen, emmekä koskaan jätä sitä taaksemme. Emme unohda, että Venäjän sota Ukrainaa vastaan alkoi Krimin miehittämisestä.

Hän totesi, että Venäjä toi Krimille laajamittaista sortotoimia, ympäristöongelmia, taloudellista toivottomuutta ja sotaa.

– Jo venäläisten miehittäjien läsnäolo Krimillä on uhka koko Euroopalle ja globaalille vakaudelle, Zelenskyi totesi.

Hän on vakuuttunut siitä, että Mustanmeren alue ei voi olla turvallinen niin kauan kuin Krim on miehitetty.

– Vakaata ja kestävää rauhaa ei ole myöskään monissa Välimeren maissa niin kauan kuin Venäjä pystyy hyödyntämään Ukrainan niemimaata sotilastukikohtanaan, Zelenskyi uskoo.

– Ehkä jonain päivänä historioitsijat selvittävät, kuinka monta ihmistä Venäjän terrori tappoi. Kymmeniä tuhansia? Satoja tuhansia? Ukrainasta ja Georgiasta Syyriaan ja kaukaisempiin alueisiin, presidentti sanoi.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS