Verkkouutiset

Seksuaalinen häirintä on noussut viime aikoina julkisuuteen. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

Järjestöiltä anonyymi kysely – ”on selvää, että häirintää esiintyy kaikissa puolueissa”

Poliittiset nuoriso- ja opiskelijajärjestöt ryhtyvät kartoittamaan kokemuksia häirinnästä ja ahdistelusta.

Poliittiset nuoriso- ja opiskelijajärjestöt ryhtyvät kartoittamaan jäsentensä kokemuksia häirinnästä ja ahdistelusta, tiedottaa nuorisoalan kattojärjestö Allianssi.

Järjestöt pyytävät jäseniään vastaamaan kesän aikana kyselyyn, jolla selvitetään nuorten omassa järjestössään ja puolueessaan mahdollisesti kohtaamaa häirintää ja ahdistelua. Tavoitteena on kerätä tietoa, jotta jatkossa ongelmiin voitaisiin puuttua ja kaikenlaista häirintää ja ahdistelua ennaltaehkäistä entistä tehokkaammin.

Kyselyn tuottaa nuorisoalan kattojärjestö Allianssi, joka tarjoaa järjestöille myös asiantuntijatukea tulosten purkamiseen ja niiden perusteella tarvittavaan toiminnan kehittämiseen.

– Politiikassa toimimisen ja vaikuttamisen tulee olla turvallista jokaiselle nuorelle. On selvää, että häirintää esiintyy kaikissa puolueissa ja että järjestöjen johtajilla on vastuu siihen puuttumisesta. Toteuttamalla tämän kyselyn haluamme selvittää nykytilan, löytää kehittämiskohteet ja kuulla jäsentemme näkemyksiä toiminnan parantamisesta, katsovat kyselyn toteuttamiseen osallistuvien poliittisten opiskelija- ja nuorisojärjestöjen edustajat yhteistiedotteessaan.

– Toivomme, että viime päivinä näkyväksi noussut keskustelu politiikan toimintakulttuurin ongelmista rohkaisee nuoria vaikuttajia jakamaan omat kokemuksensa. Puoluerajat ylittävä, anonyymi kysely on siihen mahdollisimman luotettava ja neutraali kanava.

Kyselyssä pureudutaan mahdollisen häirinnän ja ahdistelun kohtaamiseen, mahdollisista häirintä- ja ahdistelutapauksista kertomiseen ja niiden selvittämiseen. Nuorten omien järjestöjen lisäksi kyselyllä selvitetään myös nuorten vaikuttajien puolueiden toiminnassa mahdollisesti kohtaamaa häirintää ja ahdistelua.

Kysely toteutetaan 1.7.-15.8.2022 poliittisten nuoriso- ja opiskelijajärjestöjen 15-29-vuotiaille jäsenille. Sen tulokset julkaistaan syksyllä.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS