Verkkouutiset

Itämerelle pakkautuu valtava määrä sotavoimaa – samalla Venäjä harjoittelee Suomen rajalla

Ahtaalla Itämerellä operoi pian samanaikaisesti suuri määrä kiinalaisia ja venäläisiä sotalaivoja.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Verrattain matalalla ja ahtaalla Itämerellä seilaa piakkoin kylmän sodan jälkeisenä aikana ennennäkemätön määrä sotilaallista voimaa.

Venäjä on lähettänyt alueelle kymmenkunta pohjoisen laivastonsa alusta. Niiden joukossa ovat muun muassa ydinsukellusvene Dmitri Donskoi ja ydinkäyttöinen ohjusristeilijä Pjotr Veliki. Lähinnä testikäytössä nykyisin oleva ballistinen ohjussukellusvene Dmitri Donskoi on maailman suurin sukellusvene. Myös Pjotr Veliki kuuluu maailman suurimpiin sota-aluksiin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Pohjoisen laivaston osasto osallistuu yhdessä Venäjän Itämeren laivaston alusten kanssa heinäkuun 30. päivänä Pietarissa järjestettävään laivastoparaatiin.

War Zonen mukaan Itämerellä nähdään poikkeuksellisen venäläisläsnäolon lisäksi myös vahva kiinalainen laivasto-osasto. Itämerelle saapuvat kiinan laivaston edistyneimpiin aluksiin kuuluvat tyypin 054A ohjusfregatti Yuncheng ja tyypin 52D hävittäjä Hefei sekä yksi tukialus.

Britannian ja Hollannin laivastot ovat seuranneet tällä viikolla Itämerta lähestyviä kiinalaislaivoja (kuvia alla).

Laivojen on määrä saapua perjantaina Venäjän Kaliningradin enklaaviin. Ne osallistuvat siellä Venäjän laivaston harjoituksiin. Ensi viikolla alkavat harjoitukset jatkuvat kuun loppuun ja osuvat samoihin aikoihin, kun Pietarin massiivinen laivastoparaati ja Venäjän Suomenkin rajalla alkavat valtavat Zapad-sotaharjoitukset.

Nato järjestää puolestaan parhaillaan Itä-Eurooppaan painottuvan Saber Guardian -sotaharjoituksen. Se päättyy tällä viikolla. Ruotsi järjestää taas Aurora 17 -harjoitukset syksyllä samaan aikaan Venäjän Zapadin kanssa.

Toisen kiinalaisen kolmen aluksen osaston uskotaan siirtyvän pian Mustallemerelle, missä ne voisivat harjoitella Venäjän alusten kanssa. Nato on järjestänyt heinäkuussa alueella vuotuiset Sea Breeze merisotaharjoitukset. Venäjän laivasto on niiden vuoksi hälytystilassa.

Mikäli kiinalaislaivat siirtyvät Mustallemerelle, on kyseessä ensimmäinen kerta kun Kiinan sota-alukset operoivat samanaikaisesti sekä siellä että Itämerellä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)