Verkkouutiset

ISIS-lippu terroristijärjestön julkaisemalla propagandavideolla. LEHTIKUVA / HANDOUT / PIRKANMAAN KÄRÄJÄOIKEUS

ISIS vahvistaa johtajansa kuolleen, uusi valittu tilalle

Terroristijärjestön johtajan kuolinsyy on vielä epäselvä.

Terroristijärjestö ISIS vahvistaa johtajansa Abu Hassan al-Qourashin kuolleen. Asiasta kertoo muun muassa ruotsalainen Expressen.

Hänet oli nimitetty järjestön johtajaksi tämän vuoden maaliskuussa.

Terroristijärjestön tiedottaja Abu Omar al-Mouhajer kertoo asiasta Telegram-palvelusta. Hän ei  tarkemmin kerro, miten al-Qourashi on kuollut eikä erikseen vahvista julkisuudessa liikkuneita tietoja, että hän olisi kuollut taisteluissa.

Samassa ääniviestissä kerrotaan, että ISIS on valinnut itselleen uuden johtajan. Hänen nimekseen kerrotaan Abu al-Houssein al-Qourashi.

Uuden johtajan henkilöllisyydestä ei toistaiseksi ole varmuutta eikä järjestö ole kertonut hänestä nimen lisäksi muita tietoja. Expressenin mukaan nimen kirjoitusasusta voi päätellä, että uusi johtaja on todennäköisesti irakilainen.

Terroristijärjestön perustaja Abou Bakr al-Baghdadi tapettiin lokakuussa 2019. ISIS on menettänyt lähes kaikki aiemmin hallitsemansa alueet ja piiloutunut pienille alueille Syyrian ja Irakin välisellä rajalla. Viime vuosina järjestö on tehnyt terrori-iskuja myös Afrikan maissa ja Afganistanissa.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS