Verkkouutiset

Jääkärikomppanian sotilaita kriisinhallintaharjoituksessa. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

IS: Tästä syystä sotilasarvon voi menettää

Nykyään sotilasarvon menettäminen on harvinaisempaa verrattuna aiempaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sotilasarvo on mahdollista menettää törkeän rikoksen seurauksena, kertoo Ilta-Sanomat. Se ei kuitenkaan voi olla ainoa rangaistus, vaan toimii lisärangaistuksena päärangaistuksen rinnalla.

Sotilasarvo on mahdollista menettää, mikäli on syyllistynyt maan- tai valtiopetokseen. Tuomioistuin voi myös tuomita sotilasarvon menettämisen lisärangaistuksena yli kahden vuoden vankeustuomioon.

Sotilasarvon menettäminen kirjattiin rikoslakiin vuonna 1994. Lakia muutettiin vuonna 2000 siten, ettei alinta sotilasarvoa voi tuomita menetettäväksi.

Vuonna 2022 kerrottiin, että sotilasarvon menettää Suomessa vuosittain noin 20-40 henkilöä, kun 90-luvulla sama lukema oli yli sata. Yleisimpiä syitä on esimerkiksi talous- ja väkivaltarikokset.

Aihe on ajankohtainen, sillä presidentti Sauli Niinistö armahti sotilasarvonsa menettäneen miehen vain hieman ennen presidenttikautensa loppua. Miehelle palautettiin tykkimiehen sotilasarvo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)