Verkkouutiset

Ihmisiä kauppakeskus Itiksessä Helsingissä. LEHTIKUVA/RONI REKOMAA

Inflaatio oli syyskuussa 5,5 prosenttia

Elokuussa inflaatio oli 5,6 prosenttia.

Syyskuussa kuluttajahintoja nosti vuoden takaiseen verrattuna eniten asuntolainojen keskikoron, kulutusluottojen korkojen ja kaukolämmön hinnan nousu.

Kuluttajahintojen nousua vuoden takaisesta hillitsi Tilastokeskuksen mukaan eniten sähkön, omakotitalokiinteistöjen ja osakehuoneistojen halpeneminen.

Kuluttajahintojen kuukausimuutos oli 0,7 prosenttia, mikä johtui muun muassa sähkön hinnan ja asuntolainojen keskikoron noususta.

Kuluttajahintaindeksin pohjainflaatio oli 6,8 prosenttia. Pohjainflaatio ei sisällä ruoan ja energian hinnanmuutoksia, koska ne sisältävät muita hyödykeryhmiä enemmän lyhytkestoista hintojen vaihtelua.

Yhdenmukaistetun kuluttajahintaindeksin (YKHI) ennakkotietojen mukaan euroalueen inflaatio oli syyskuussa 4,3 prosenttia. Elokuussa se oli 5,2 prosenttia. Suomen vastaava inflaatio oli syyskuussa 3,0 prosenttia.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)