Verkkouutiset

Sähkötupakoitsija Teppo Tuorilan ProVari-sähkötupakka Helsingissä tiistaina 13. maaliskuuta 2012., LEHTIKUVA / TIMO JAAKONAHO

IL: Salakuljettajat tilasivat tupakkatuotteita yrittäjän nimiin

Asian tutkinta on siirretty Tullille.

Helsingin Viikinmäessä tapahtui tilanne, jossa salakuljettajat olivat tilanneet sähkötupakkavalmisteita toisen yrityksen nimiin. Asiasta kertoo Iltalehti.

Tapaus tuli ilmi, kun yrityksen pihalle tuotiin suuri lähetys. Selvisi, että lähetys sisälsi Suomessa luvattomia laittomia nikotiininesteitä, joita yrittäjä ei itse ollut edes tilannut.

– Kuljetusliike oli virolainen. Kuljettaja ei osannut sen enempää suomea kuin englantia. Sanoi vain ”nou nou” ja ojensi paperia kuitattavaksi, yrittäjä sanoo IL:lle.

Pian yrittäjä ymmärsi joutuneensa keskelle rikollisten bisneksiä.

– Tuli turvaton olo. Jätimme lavan sisään halliin. Seuraavana aamuna soitin poliisille.

Ennen poliisien paikalle tuloa yrityksen lähistöllä havaittiin ulkomaalaisissa kilvissä ollut auto. Eräs työntekijä kertoi yrittäjälle, että joku ”pelottavan näköinen kaveri” etsii häntä.

Kun poliisit saapuivat paikalle, epäilyttävä auto poistui alueelta.

– Poliisit eivät olleet kiinnostuneet pakusta tai sen kuljettajasta. Heitä kiinnosti vain tuo nikotiinilava. Selvityksen jälkeen he lastasivat laatikot autoon ja veivät ne mennessään, yrittäjä kertoo.

Tullin valvontajohtaja Hannu Sinkkonen toteaa Iltalehdelle, että kyseessä vaikuttaa olevan tyypillinen laittoman maahantuonnin järjestäminen.

Kuvio toimii siten, että rikolliset tilaavat laitonta tavaraa jonkin firman nimiin. Ja kun lähetys saapuu perille, se käydään hakemassa pois. Lähetyksen kulkua voi seurata netissä, joten tilaaja pystyy varsin helposti päättelemään, milloin se saapuu perille.

Helsingin poliisilaitokselta ei haluttu torstaina kommentoida tapausta millään tavalla IL:lle. Sen mukaan asian tutkinta on siirretty Tullille.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)