Hotelliketjut ovat kertoneet Iltalehdelle mitä ruokia aamiaisilta päätyy eniten hävikkiin. Scandic ilmoitti alkuviikosta, että se alkaa periä aamiaisesta hotelliasiakkailta erillistä maksua.
Scandicista kerrotaan, että suosittuja eivät ole kasvisvaihtoehdot. Hummus, jyväinen ruisleipä, tuorejuusto, mustaherukkahillo, chia-vanukas ja porkkana-pinaattilettu voivat jäädä lautaselle. Ylipäätään erikoisemmat tuotteet saattavat päätyä hävikkiin.
Puurolautaset vaihdettiin Scandiceissa pienempiin, jotta otettu puuro tulisi paremmin syödyksi.
Muun muassa Clarion-ketjusta vastaavasta Nordic Hotels & Resortsista listataan, että tuoreleipää ja lämmitettyjä tuotteita, kuten munakokkelia, päätyy hävikkiin.
Myös SOK mainitsee lämmitetyt aamiaisruoat hävikin aiheuttajina. Ylijääneet kasvikset ja hedelmät voi hyödyntää vaikkapa lounassalaatissa, mutta kertaalleen lämmitettyä ruokaa ei.





