Verkkouutiset

IL: Näin Touko Aalto kommentoi valtuutetun puheita maaseudun insestistä

Vihreiden puheenjohtajan mukaan kyse oli mustasta huumorista.

Vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto kommentoi Iltalehdelle puolueen Helsingin kaupunginvaltuutetun Fatim Diarran aiheuttamaa kohua. Diarra kirjoitti Facebookissa maaseudulla asuvista sävyyn, jonka moni on kokenut halventavana

”Jos haluaa asua metsässä niin ole hyvä, mutta ihan turha odottaa samaa palvelutasoa ja metsässä on ankeeta, ainoa syy sinne on insesti ja se että kukaan ei kuule kun vaimo huutaa apua”, Diarra kirjoitti.

Hän pyysi lausuntoaan myöhemmin anteeksi Iltalehden haastattelussa.

– Kaikki suomalaiset geenini ovat Pellosta. Insestiläppäni liittyy siihen, että Sallassa, joka on Pellon vieressä, on Sallan tautia. Se johtuu siitä, että on ollut liian läheisiä yhteyksiä serkkujen kanssa, Diarra sanoi IL:lle.

Hän ei kuitenkaan kadu negatiivisia kommenttejaan maaseudusta.

– Vietin kaksi vuotta sitten kuukauden kaverini maatilalla Urjalassa, koska halusin oppia, minkälaista se meininki siellä on. Osallistuin kaikkiin maatilan töihin, hoidin lampaita, olin lehmien ja hevosten kanssa, ruokin kanoja. Se oli ihan kamalaa. Aivan kamalaa.

– Ymmärrän, että kaupunki tarvitsee maaseutua ja päinvastoin, mutta itse en missään nimessä haluaisi muuttaa maaseudulle asumaan. Syrjäseudulla on tosi masentavaa ja tylsää.

Touko Aallon mukaan Diarran kirjoitus oli ”mustaa huumoria”. Aallon mukaan puhe oli kuitenkin sopimatonta.

– Yleisemmin todettuna en luonnollisesti hyväksy tuonkaltaista puhetta keneltäkään. Sellainen on mielestäni sopimatonta, vaikka huumorista onkin kyse, Aalto sanoo IL:lle.

– Jos lehdet alkaisivat tehdä jokaisesta keskustalaisen kuntapoliitikon huonosta vitsistä uutisia, niin mitähän siitäkin seuraisi.

– Kuten keskustan kansanedustaja Antti Kurvinen on todennut: ”kirjoitin mitä kirjoitin”. Jokainen voi ilmaista itseään välillä huonosti, mutta kuulostaa vähän tarkoitushakuiselta nälvimiseltä, jos ihmisen yksittäinen yksityinen Facebook-kommentti irrotetaan kontekstista.

Uusimmat

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)