Verkkouutiset

Sähkökiuas saunassa. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

IL: Näin kalliiksi saunominen tulee tänään

Pörssisähkön hinta on korkeimmillaan kello 15–17 välillä.

Saunan lämmittäminen voi maksaa tänään jopa kymmenen euroa, ilmenee Iltalehden tekemistä laskelmista.

Syynä korkeisiin lämmityskustannuksiin on tänään poikkeuksellisen korkealla oleva pörssisähkön hinta. Korkeimmillaan pörssisähkö maksaa tänään yli 96 senttiä kilowattitunnilta.

IL:n laskelman mukaan kolmen tai neljän hengen sauna lämpiää tyypillisesti kuuden kilowatin kiukaalla. Ensimmäisen tunnin aikana kiuas kuluttaa 4–5 kilowattituntia sähköä, toisen aikana 3–4 kilowattituntia. Kulutus kahden tunnin aikana on 7–9 kilowattituntia.

Jos kiuas kuluttaa yhdeksän kilowattituntia kahdelta tunnilta ja saunaa alkaa lämmittämään kello 15, maksaa kiukaan lämmittäminen huomisilla pörssisähkön hinnoilla noin 6,9 euroa.

Isolla kiukaalla saunomiskulut voivat nousta tätä korkeammaksi. Esimerkiksi kahdeksan kilowatin kiuas kuluttaa ensimmäisen tunnin aikana noin 5–7 kilowattituntia ja toisen tunnin aikana 4–6 kilowattituntia. Kahden tunnin lämmitys kuluttaa noin 9–13 kilowattituntia.

Jos kahden tunnin lämmitys kuluttaa 13 kilowattituntia, kiukaan lämmittäminen voi maksaa jopa kymmenen euroa. Korkeimmillaan sähkön hinta on tänään kello 15-17 välillä.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)