Oikein säilytettynä kypsä juusto ei mene pilalle koskaan, helsinkiläinen juustokauppias Laura Mauno kertoo Iltalehdelle.
Juuston säilyvyyden kannalta olennaista on, miten juustoa säilytetään. Siinä moni tekee yleisen virheen.
Maunon mukaan juusto tulisi mieluiten säilyttää juustopaperissa, jossa on vahapinta. Mikäli juustopaperia ei ole käytössä, toinen hyvä vaihtoehto on kääriä juusto voipaperiin ja laittaa se sen jälkeen muovipussiin.
Myös vanhanajan keraamiset ja puiset juustokuvut ovat juustokauppiaan mukaan hyviä. Myös paremmat muoviset kuvut saattavat olla hyviä, jos niissä on ilmareikiä.
Laura Mauno kertoo IL:lle, että juuston säilyvyyden kannalta pahin tekijä on muovi. Tämä johtuu siitä, että materiaalina juusto ei hengitä ja silloin kosteus pääsee tiivistymään juustoon.