Verkkouutiset

IL: Keskusta hyväksyy Antti Rinteen jatkon ministerinä

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvisen mukaan SDP:n valintoihin ei puututa.

Keskusta on valmis siihen, että eronnut pääministeri Antti Rinne (sd.) toimisi ministerinä seuraavassa hallituksessa, Iltalehti kertoo.

Asia nousi esiin Iltalehden sensuroimaton Päivärinta ohjelmassa. Siinä keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurviselta kysyttiin, hyväksyisikö keskusta Rinteen jatkon hallituksen jäsenenä, esimerkiksi omistajaohjausministerinä. Kurvinen ei torjunut Rinteen jatkoa tulevan hallituksen ministerinä. Hän totesi, ettei keskusta puutu SDP:n ministerivalintoihin.

– Me haluamme pääministerin vaihdon, Kurvinen jatkoi.

Antti Kurvinen kommentoi Iltalehden uutista myöhemmin Twitterissä toteamalla, että sen otsikko on ”vähän yliampuva”. Hän ei kuitenkaan kiistänyt uutisessa todettua.

– Sanoin, että ministerivalinnat ovat #sdp omissa käsissä. Olemme ottaneet kantaa vain #pääministeri luottamukseen, emme muihin hallituksen kokoonpanoihin ja sisältöihin, Kurvinen totesi.

SDP:n varapuheenjohtaja Sanna Marin esitti tiistaina SDP:n sääntöjen mukaisesti puolueen puheenjohtajana yhä jatkavaa Rinnettä hallitustunnustelijaksi. Keskustassa tätäkään ei vastusteta.

– Olen sitä mieltä, että hallitustunnustelijan henkilö ei ole tässä oleellinen asia. Olennainen asia on se, että SDP valitsee uuden pääministerin, joka palauttaa luottamuksen ja uskottavuuden meidän hallitukselle ja kunnioitamme täysin SDP:n prosesseja, miten he haluavat tätä rakentaa, Antti Kurvinen sanoi toimittajille eduskunnassa.

Edit 4.12.2019 klo 18.08. Lisätty Antti Kurvisen Twitter-kommentti.

LUE MYÖS:

Antti Kurvinen: Tunnustelijan henkilö ei ole oleellinen

Uusimmat
MAINOS