Verkkouutiset

Hiihtäjiä nauttimassa talvisäästä. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Hyytävä sää jatkuu, pian jopa 20 astetta pakkasta

Itsenäisyyspäivää vietetään poutaisessa pakkassäässä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pakkasen luvataan kiristyvän ensi viikolla ja Suomeen on luvassa myös lumisateita, kertoo Foreca.

Sunnuntaina on havaittavissa heikkoja lumisateita etenkin Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun alueella. Tämän lisäksi lunta voi sataa myös etelärannikolla. Sunnuntain pakkaslukemat ovat maan etelä- ja keskiosassa 10 – 13 asteen tienoilla. Lapissa pakkasta on 4 – 9 astetta.

Ensi viikolla koko maahan luvataan yli 10 astetta pakkasta.

– Enimmäkseen pilvipoutainen sää jatkuu ensi viikon alussa, mutta vähäiset lumisateet ovat siellä täällä yhä mahdollisia. Maan etelä- ja keskiosassa pakkasta on laajalti 10–15 astetta. Lapissa pakkaslukemat kiristyvät alle 10 asteesta 15 ja 20 asteen välimaastoon. Yli 20 asteen pakkasetkin voivat olla mahdollisia, jos pilvipeite rakoilee ja tuuli on riittävän heikkoa, kertoo Forecan meteorologi Joanna Rinne.

Itsenäisyyspäivää vietetään ensi keskiviikkona poutaisessa pakkassäässä. Lämpötila on noin 10-20 astetta pakkasta. Vähäisiä lumisateita voi ilmetä paikoin.

Ensi viikon loppupuolen säästä ei ole vielä varmuutta.

– Osa ennusteista näyttää pakkasen jopa kiristyvän entisestään, osa taas näyttää sään lauhtuvan selvästi. Vielä ei tiedetä, kumpaan suuntaan sää muuttuu, Rinne sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)