Verkkouutiset

Ukrainalaisia sotilaita Itä-Ukrainassa. LEHTIKUVA / AFP Yasuyoshi Chiba

Hyökkääjä yrittää epätoivoisesti läpimurtoa, kärsii kovia tappioita

Venäjä pyrkii saartamaan Ukrainan joukot maan itäosassa.

Venäjän asevoimat keskittää paljon joukkoja Itä-Ukrainassa Izjumin ja Sjevjerodonetskin kaupunkien ympäristöön pyrkiessään murtautumaan Ukrainan puolustuslinjojen läpi etelään kohti Slovjanskin ja Kramatorskin kaupunkeja, Britannian puolustusministeriön tiedustelukatsauksessa todetaan

– Tämän hyökkäyksen ensisijaisena tavoitteena on saartaa Ukrainan joukot Itä-Ukrainan sotatoimialueella, jotta ne eivät saisi tukea ja vahvistuksia maan läntisemmissä osissa olevilta ukrainalaisjoukoilta.

Katsauksen mukaan Ukrainan joukot estivät venäläisten joen ylityksen Donbassissa.

– Kuvat osoittavat, että venäläiset menettivät paljon panssaroituja ajoneuvoja sekä ponttonisiltalaitteet yrittäessään ylittää Donets-joen Sjevjerodonetskin länsipuolella.

– Jokien ylitys alueilla, jotka eivät ole omien joukkojen hallinnassa, on erittäin riskialtista. Se on osoitus Venäjän asevoimien komentajien kokemasta paineesta saada aikaan edistystä Itä-Ukrainan operaatioissa.

Katsauksen mukaan Venäjän joukot eivät ole onnistuneet etenemään merkittävällä tavalla, vaikka tälle alueelle on keskitetty joukkoja. Osa Kiovan ja Tshernihivin alueilta aikaisemmin poisvedetyistä joukoista sijoitettiin uudelleen Itä-Ukrainaan.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS