Verkkouutiset

Toretskin lähellä sijaitseva Tšasiv Jarin kaupunki. KUVA: Press service of the 24th Mechanized Brigade of Ukrainian Armed Forces / AFP / LEHTIKUVA / HANDOUT

Hyökkääjä lähestyy Toretskia – tätä sen menetys voisi tarkoittaa Ukrainalle

Ukrainalaiskaupunki sijaitsee strategisesti tärkeän kukkulan päällä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäläisjoukot lähestyvät Itä-Ukrainassa Toretskin kaupunkia, kertoo Kyiv Post. Toistaiseksi hyökkääjä on saatu pysäytettyä kaupungin ulkopuolelle, mutta asutuskeskuksen mahdollinen menetys olisi Ukrainalle monin tavoin ongelmallista.

Ukrainan asevoimien Horytsian operationaalisen ryhmän tiedottajan Nazar Vološynin mukaan tilanne on hallinnassa, mutta alueella käydään päivittäin ankaria taisteluja.

– Vihollista vastaan taistellaan kaupungin ulkopuolella, Vološyn kertoo.

Vološynin mukaan venäläiset yrittävät vallata Toretskin kaikin keinoin tappioista välittämättä. Etulinjaan on heitetty muun muassa vangeista koostuvia Z Shturm-yksiköitä. Kaupunkia on myös pommitettu rajusti tykistöllä ja ilmasta.

Tästä huolimatta ukrainalaisjoukot ovat Vološynin mukaan aiheuttamaan hyökkääville venäläisille merkittäviä tappioita.

Sotilaspoliittisen asiantuntijan Dmytro Snehirjovin mukaan Venäjän huomio on nyt Toretskissa, sillä kaupungin valtaaminen merkitsisi Ukrainalle tärkeän logistiikkakeskuksen menettämistä.

Toretskin hallinta on lisäksi oleellista muiden alueen asutuskeskusten puolustamisen kannalta. Tällä hetkellä Ukraina pystyy iskemään tykistöllä korkealla sijaitsevasta Toretskista venäläisten selustaan, jossa sijaitsee erilaisia logistiikka- ja huoltokeskuksia.

– Toretsk sijaitsee mäen päällä, vähän kuten Tšasiv Jar. Tämä tarkoittaa, että Toretskin hallinta mahdollistaa Ukrainan asevoimille Venäjän takalinjassa sijaitsevan Horlivkan kaupungin pitämisen tykkitulen piirissä, Snehirjov selittää.

Kaupungin menettäminen tarkoittaisi, että Ukrainan tykistö ei ylettäisi enää Horlivkaan. Lisäksi se antaisi Venäjälle myös mahdollisuuden hyökätä Toretskin pohjoispuolella sijaitsevan Tšasiv Jarin ukrainalaispuolustajien sivustaan sekä Ukrainan huoltoreitteihin.

Venäjä onkin jatkanut hyökkäyksiään Toretskin lisässä myös Tšasiv Jarissa, joka Toretskin tavoin sijaitsee kukkulan päällä. Toisin kuin Toretskissa, tietojen mukaan joitain Tšasiv Jarin alueita on jo menetetty venäläisille.

– Ukrainalaissotilaiden asemat tuhottiin, ja joukkojen pitäminen siellä vaaransi heidän henkensä, Snehirjov kertoo Tšasiv Jarin tilanteesta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)