Verkkouutiset

Rajavartijalaitoksen työntekijä. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

”Huomenna sitten eduskunta lähihistoriansa totisimman paikan edessä”

Kansanedustajan mukaan rajalain läpimeno riippuu pitkälti SDP:n kansanedustajista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Eduskunta äänestää perjantaina rajalaista. Poikkeuslaki tarvitsee viiden kuudesosan enemmistön kansanedustajista taakseen. Lisäksi se tarvitsee kahden kolmasosan enemmistön, jotta se voi tulla voimaan jo tällä vaalikaudella.

Laki mahdollistaa sen, että kansainvälisen suojelun hakeminen itärajalla voidaan väliaikaisesti keskeyttää esimerkiksi hybridihyökkäyksen aikana, kun siirtolaisia käytetään Suomea vastaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Kansanedustaja Timo Heinonen (kok.) toivoo, että laki saa riittävän tuen taakseen.

– Huomenna sitten eduskunta lähihistoriansa totisimman paikan edessä. En tiedä, miten äänestyksessä tulee käymään. Lopputulos on hyvin isolta osin nyt pääoppositiopuolue SDP:n harteilla. Itse uskon, että SDP:n puheenjohtaja Antti Lindtman saa joukkonsa maamme turvallisuuden takaajiksi riittävällä voimalla, Heinonen kirjoittaa blogissaan.

Kuusi SDP:n kansanedustajaa on tiettävästi pyytänyt eduskuntaryhmältään lupaa äänestää lakia vastaan. Joukossa on myös SDP:n puheenjohtajuudesta Lindtmanin kanssa kilpaillut Krista Kiuru.

– Tämä ei yllättänyt, melkeinpä odotin tätä. Toki toivoin, että turvallisuus olisi nyt tässä kuitenkin ratkaissut, Heinonen toteaa.

Kokoomusedustaja muistuttaa myös siitä, että viime vaalikaudella vasemmistoliitto ja vihreät kannattivat hallituksessa rajavartiolakia, joka sulki myös itärajan turvapaikanhakijoilta.

– Joku voisi sanoa, että ”kunpa vassarit ja vihreät olisivat hallituksessa”, mutta minä en niin sano, nimittäin niin paljon muuta hallaa he maallemme siellä saisivat kuitenkin aikaan. Laitamme siis toivomme nyt demareille ja vastuullisuudelle isänmaamme turvallisuudesta ja koskemattomuudesta, Heinonen kirjoittaa.

 

 

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)