Verkkouutiset

Lakikirja ja nuija. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

HS: 7,4 prosentilla PS:n ehdokkaista on tuoreita rikossyytteitä

Selvityksen mukaan puolueen ero muihin isoihin puolueisiin on suuri.

Helsingin Sanomien tekemä selvitys osoittaa eduskuntavaaliehdokkaiden saamat syytteet kuluneen viiden vuoden ajalta. Eduskuntapuolueista eniten rikossyytteitä on perussuomalaisten ehdokkailla.

Syyte ei ole sama asia kuin tuomio. Noin 95 prosenttia syytteistä johtaa tuomioon.

Perussuomalaisten ehdokkaista 7,4 prosentilla on tuoreita rikossyytteitä. Vuoden 2019 lukema oli puolueella 5,6 prosenttia. Kasvua viime vaaleista on siis 1,8 prosenttiyksikköä.

Ero muihin eduskuntapuolueisiin on suuri. Seuraavana eniten rikossyytteitä on keskustan ja SDP:n ehdokkailla, joihin verrattuna perussuomalaisten osuus on 2-3-kertainen.

Keskustan ehdokkaista 2,4 prosentilla on syytteitä. Sosiaalidemokraateilla lukema on 2,8 prosenttia.

Kokoomuksen ehdokkaista 0,9 prosenttia on saanut rikossyytteen. Kokoomuksen ehdokkaat ovat saaneet yhteensä kaksi syytettä, kun vastaava lukema PS:lla on 19.

Pienpuolueet mukaan luettuna yleisimmät rikosnimikkeet eduskuntavaaliehdokkaiden syytteissä ovat kiihottaminen kansanryhmää vastaan, niskottelu poliisia vastaan ja rattijuopumus.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)