Verkkouutiset

Matalalentoa Lapissa. Lapin lennosto/www.twitter.com

Hornet lentää upealla videolla matalalentoa Käsivarren Lapissa

Lapissa on ilmavoimien mukaan nähty jo ensimmäiset lumet.

Lapin lennosto on julkaissut sosiaalisessa mediassa upean videon ruskalennosta hävittäjän ohjaamosta kuvattuna (alla).

– Valvomme ja turvaamme koko Suomen alueellista koskemattomuutta 24/7/365. Videolla Hornet-hävittäjä operoi matalissa lentokorkeuksissa Käsivarren Lapissa, jossa ruska on jo hiipumassa ja ensimmäiset lumet nähty, Lapin lennosto toteaa saatteeksi X-somepalvelussa (entinen Twitter).

Ilmavoimien pääsotaharjoitus Ruska 23 käynnistyi tänään. Lauantaihin asti kestävään harjoitukseen osallistuu ilmavoimien tiedotteen mukaan yhteensä noin 60 ilma-alusta ja 4500 sotilasta. Reserviläisiä harjoitukseen osallistuu noin 2600.

Ilmavoimien hajautetun taistelutavan mukaisesti harjoitus hyödyntää useaa tukikohtaa ympäri Suomea. Harjoituksen päätukikohdat ovat Rissala, Pirkkala ja Rovaniemi. Harjoituksen aikana lennetään myös Tervon ja Vieremän maantietukikohdista. Lisäksi lentotoimintaa on Tikkakosken, Oulun, Kokkolan, Vaasan, Jämijärven, Porin, Joroisten ja Varkauden alueilla. Suomalaisia koneita tukeutuu myös Kallaxin tukikohtaan Ruotsissa.

Kumppani- ja liittolaismaista ilma-aluksia harjoitukseen osallistuu kymmenkunta. Ruotsi tuo harjoitukseen JAS-39 Gripen -monitoimihävittäjiä ja Iso-Britannia F-35-hävittäjiä. Ruotsalainen konekalusto tukeutuu harjoituksessa Pirkkalan tukikohtaan. Iso-Britannian kuninkaallisten ilmavoimien hävittäjät operoivat Queen Elizabeth -lentotukialukselta Norjan rannikolta eivätkä tukeudu Suomeen.

Ruska 23 -harjoituksessa on lentotoimintaa matalilla lentokorkeuksilla sekä yliäänilentoja, jotka lennetään yli 10 kilometrin korkeudessa mantereen päällä. Lisäksi harjoituksessa käytetään ilma-alusten omasuojaheitteisiin kuuluvia silppuja ja soihtuja.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)