Verkkouutiset

Helsingin yliopiston professori Heikki Patomäki. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Heikki Patomäki eroaa vasemmistoliitosta

Kansainvälisen politiikan professorin mukaan päätöksen ratkaisi Nato-kysymys.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Helsingin yliopiston kansainvälisen politiikan professori Heikki Patomäki kertoo, että hän on päättänyt erota vasemmistoliitosta.

– Viime kädessä päätökseni ratkaisi puolueen toiminta Nato-kysymyksessä, mutta mahdollinen ero on ollut harkinnassa jo vuosia, Patomäki kertoo Facebookissa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Heikki Patomäki liittyi puolueeseen vuonna 2011 ja kertoo toimineensa siinä aktiivisesti vuoteen 2016 saakka.

Patomäen mukaan puolueen “visio on rajallinen” ja se on “käytännössä osallistunut uusliberalismin vakiinnuttamiseen ja syventämiseen niin Suomessa kuin EU:ssa.”

Professorin mukaan vasemmistoliitto on ollut mukana hallituksissa, jotka ovat leikanneet, yksityistäneet, ulkoistaneet ja luoneet “simuloituja markkinoita ja uushierarkioita”.

– Jokaisessa vaiheessa se on hyväksynyt pääosin aiemmat huononnukset ja siten ollut vakiinnuttamassa niitä, Patomäki toteaa.

Patomäen mukaan hän ei pyri erollaan vaikuttamaan vasemmistoliittoon, mutta katsoo, että puolueen näkemykset ovat eronneet yhä kauemmaksi hänen näkemyksistään.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)