Verkkouutiset

”Heidi Hautala lakkasi olemasta ihmisoikeuspoliitikko”

EU:n vihreät estivät Sergei Magnitskin nimen pakotedebatista.

Magnitski-kampanjan Bill Browder twiittasi tiistai-iltana useita kirjoituksia, joissa hän arvosteli EU-parlamentin varapuhemies Heidi Hautalaa. Hautalan on jo aiemmin syytetty toimivan ”Kremlin talutusnuorassa” Vladimir Putinille tärkeässä Magnitski-asiassa.

Bill Browder aloitti twiittaamalla parlamentin päätöksestä, jossa vihreät toimivat asiassa yhdessä äärioikeiston ja -vasemmiston kanssa.

Browder sanoi Heidi Hautalaa Magnitski-lain vastaisten pyrkimysten johtajaksi, joka EU Observerin mukaan oikeutti asian sanomalla ”on muitakin autoritäärisiä hallintoja kuin Venäjä”.

– Putin varmasti hymyilee, Bill Browder kommentoi.

Garri Kasparovin samasta aiheesta lähettämän twiitin mukaan vihreiden nimi ehkä tulee rahan väristä.

– On selvää että jotkut (vihreiden mepit) jäsenet ovat Putinin vaikutuspiirissä, Browder jatkoi.

Hänen mukaansa Heidi Hautalan on ”kompromettoinut hänen venäläinen poikaystävänsä Andrei Nekrasov, anti-Magnitski -elokuvantekijä”.

– @HeidiHautala lakkasi olemasta ihmisoikeuspoliitikko sillä hetkellä, kun hän otti omakseen anti-Magnitski -asian & kutsui Natalia Veselnitskajan ja joukon USA:n pakotteiden alaisia Magnitski-syyllisiä EU-parlamenttiin hänen poikaystävänsä Magnitskia häpäisevän elokuvan näytökseen, Bill Browder twiittasi.

Uusimmat
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)