Verkkouutiset

He ovat 38 tuttua toveria hoivabisnestäkin tekevässä konsernissa

Sdp:n ja vasemmistoliiton päättäjät ovat lukuisina mukana Tradekan hallinnossa.

Verkkouutiset kertoi aiemmin maanantaina, miten Sdp:n ja vasemmistoliiton hallitsemasta Tradekasta tuli vuosi sitten yksityisen hoiva-alan suuromistaja ja -toimija. Vasemmiston hallitsema monialakonserni Tradeka osti tuolloin hoivan, ensihoidon ja julkisen terveyden palvelut 100 miljoonan euron liikevaihdon omaavalta Med Groupilta.

Osuuskunta Tradekan hallitukseen kuuluvat muun muassa entiset Sdp:n kansanedustajat Markus Aaltonen (pj.), Kari Rajamäki ja Jukka Kärnä sekä nykyinen Sdp:n kansanedustaja Eero Heinäluoma. Muut jäsenet ovat tuntemattomampia vasemmistopuolueiden ja ay-liikkeen vaikuttajia. Kari Rajamäki jätti hoivabisnekseen lähdöstä aikanaan eriävän mielipiteen.

Tradeka-yhtiöt Oy:n hallituksen puheenjohtaja on entinen Sdp:n puoluesihteeri Markku Hyvärinen. Varapuheenjohtaja on entinen Sdp:n kansanedustaja Minna Lintonen.

Tradekan edustajistossa on runsaasti nykyisiä ja entisiä Sdp:n ja vasemmistoliiton kansanedustajia. Heitä ovat Matti Saarinen, Paavo Arhinmäki, Antti Lindtman, Lasse Lehtinen, Maria Guzenina, Pilvi Torsti, Ilkka Kantola, Li Andersson, Jukka Roos, Mikko Rönnholm, Antti Vuolanne, Jari Myllykoski, Aino-Kaisa Pekonen, llkka Joenpalo, Jukka Gustafsson, Marjatta Stenius-Kaukonen, Arja Ojala, Eila Rimmi, Sirpa Paatero, Jouni Backman, Anneli Kiljunen, Esa Lahtela, Erkki Virtanen, Tuula Väätäinen, Iivo Polvi, Iiris Hacklin, Eila Tiainen, Merja Kyllönen, Tytti Tuppurainen, Anne Huotari ja Johanna Ojala-Niemelä.

Tradekan toimitusjohtaja on Perttu Puro. Hän toimi aiemmin muun muassa Sdp:n eduskuntaryhmän eduskuntasihteerinä ja Sdp:n ministereiden erityisavustajana ja valtiosihteerinä.

Suomen Kuvalehden mukaan Tradeka tukee kutakin omaa ehdokastaan huhtikuun 2019 eduskuntavaaleissa 2500 eurolla. Vuoden 2015 eduskuntavaaleissa Tradeka tuki 20 vasemmistopuolueiden ehdokasta kutakin 1500 eurolla.

Vasemmiston vaikuttajat ovat myös muilla tavoin mukana hoivabisneksessä. Esimerkiksi tämänhetkisen kohuyhtiö Esperi Caren osaomistajiin kuuluu Ilmarinen, jonka hallitukseen kuuluu SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta (sd.).

LUE MYÖS:
Vasemmiston vaalirahoittaja on hoivabisneksen jätti

Uusimmat
MAINOS